Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τζο Μπάιντεν: Δέχτηκε επίθεση από… τζιτζίκια λίγο πριν πετάξει στη Bρετανία

Οι Μπάιντεν ξεκίνησαν το 8ήμερο ταξίδι τους στην Ευρώπη

10 Ιουνίου 2021 11:24
Τζο Μπάιντεν: Δέχτηκε επίθεση από… τζιτζίκια λίγο πριν πετάξει στη Bρετανία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με απρόοπτα ξεκίνησε το πρώτο ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη, όπου θα έχει σημαντικές συναντήσεις με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη βασίλισσα Ελισσάβετ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε επίθεση από… τζιτζίκια λίγο πριν ανέβει στο Air Force One για να πετάξει στη Bρετανία.

Οι κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή που ένα τεράστιο τζιτζίκι κάθισε στον λαιμό του, με τον Μπάιντεν να το διώχνει με το χέρι του. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, είπε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους «προσέχτε τα τζιτζίκια»!

Καθυστέρησε έξι ώρες το αεροπλάνο με τους δημοσιογράφους

Η ατάκα αυτή του Μπάιντεν δεν ήταν τυχαία: το αεροπλάνο που θα μετέφερε τους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου καθυστέρησε σχεδόν έξι ώρες να απογειωθεί εξαιτίας των τζιτζικιών.

Συγκεκριμένα, ένα σμήνος τζιτζικιών γέμισε τους κινητήρες του αεροσκάφους, προκαλώντας βλάβη και κρατώντας τους δημοσιογράφους καθηλωμένους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Dulles της Ουάσινγκτον μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η πτήση επρόκειτο, αρχικά, να απογειωθεί στις 21:00 τοπική ώρα, ωστόσο οι δημοσιογράφοι έπρεπε να περιμένουν για περίπου έξι ώρες, προκειμένου να επιβιβαστούν σε άλλο αεροπλάνο για να ταξιδέψουν με ασφάλεια.

«Θα θυμάμαι αυτήν την ατελείωτη καθυστέρηση για πολλά χρόνια από τώρα», έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής του CNN, Phil Mattingly.

Απόβαση τζιτζικιών στις ΗΠΑ

Δισεκατομμύρια τζιτζίκια πετάνε στην ανατολική πλευρά των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Μάλιστα, στην Ουάσιγκτον υπάρχει μια ειδική γενιά τζιτζικιών που εμφανίζεται κάθε 17 χρόνια και αυτήν την περίοδο είναι στην κορύφωσή της.

Τα θορυβώδη έντομα πεθαίνουν πάνω στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, σκαρφαλώνουν σε λαιμούς και μπλέκονται στα μαλλιά όσων τολμάνε να κυκλοφορήσουν στην αφόρητη υγρασία των 32 βαθμών Κελσίου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share