Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Θα έχουμε και 4ο κύμα αν οι πολίτες δεν εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού» - Αύξηση των κρουσμάτων σε 70 χώρες, μείωση σε 107

Νέο καμπανάκι κινδύνου κι ενώ η πανδημία σαρώνει σε πολλές χώρες του κόσμου

10 Ιουνίου 2021 08:52
 «Θα έχουμε και 4ο κύμα αν οι πολίτες δεν εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού» - Αύξηση των κρουσμάτων σε 70 χώρες, μείωση σε 107

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, προειδοποιώντας για ενδεχόμενο lockdown το φθινόπωρο, αν εξαιτίας των μειωμένων κρουσμάτων μειωθεί και η προθυμία των πολιτών στη Γερμανία να εμβολιαστούν.

Θυμίζουμε ότι πάνω από 8 δις έχει αποφασίσει να δαπανήσει η Γερμανία για την αγορά των εμβολίων, ωστόσο, σύμφωνα με τον Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι: «Γίνεται ήδη λόγος στο παρασκήνιο για επικείμενο τέταρτο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο και δεν πρόκειται για εκφοβισμό. Στο βαθμό που θα χαλαρώσουμε στο θέμα των εμβολιασμών το καλοκαίρι, θα πρέπει να ληφθούν ξανά τα περιοριστικά μέτρα του lockdown το φθινόπωρο» δήλωσε χαρακτηριστικά στα δίκτυα RTL και ntv.

«Προκειμένου να ησυχάσουμε μόνιμα από τον ιό, χρειαζόμαστε ένα όριο εμβολιασμού σε ποσοστό 80% του πληθυσμού και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν είμαστε πεπεισμένοι για την αναγκαιότητά του», τόνισε.

Τέλος ο Μοντγκόμερι είπε ότι «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα ήταν τόσο κακός, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνει στη Γερμανία».

Μεξικό: 253 νεκροί και 3.800 κρούσματα σε μια μέρα

Τα λόγια του προέδρου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, έρχεται να ενισχύσει η... γλώσσα των αριθμών όσαν αφορά τα κρούσματα και τους νεκρούς ανά μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο

Το Μεξικό, για παράδειγμα, εξακολουθεί να δέχεται ισχυρότατο πλήγμα από την πανδημία που προκαλεί ο κορωνοϊός. Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (09.06.2021) ότι άλλοι 253 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν και επιβεβαιώθηκαν 3.855 κρούσματα του SARS-CoV-2 (κορονοϊός) τις προηγούμενες 24 ώρες.

Πλέον, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο Μεξικό των 126 εκατ. κατοίκων να φθάνει τους 229.353 νεκρούς επί συνόλου 2.441.866 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο επίσημος απολογισμός, ο τέταρτος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας πρόσφατα έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Βραζιλία: Πλησιάζουν τους 480.000 οι θάνατοι από Covid-19

Την ίδια ώρα η Βραζιλία όχι μόνο δεν μπόρεσε να σταματήσει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, όχι μόνο δεν προχωρά ο εμβολιασμός, αλλά η λατινική αυτή χώρα πλέον είναι αντιμέτωπη με ακόμη μια έξαρση του φονικού ιού. Παράλληλα, ο απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 γίνεται όλο και πιο βαρύς.

Τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, η Βραζιλία κατέγραψε άλλους 2.723 θανάτους από COVID-19 και επιβεβαίωσε ακόμη 85.748 κρούσματα του SARS-CoV-2 (κορονοϊός).

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 479.515 νεκρούς επί συνόλου 17.037.129 επιβεβαιωμένων μολύνσεων, την ώρα που αρκετοί ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επαπειλούμενο τρίτο κύμα.

Η Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφει σε απόλυτα μεγέθη τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας. Αναμένεται να ξεπεράσει μέσα στον Ιούνιο τους 500.000 νεκρούς.

Αύξηση των κρουσμάτων σε 70 χώρες, μείωση σε 107

Πολλές χώρες αναφέρουν λιγότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ωστόσο, τα παγκόσμια δεδομένα δείχνουν ότι η πανδημία COVID-19 δεν έχει τελειώσει ακόμη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η DW, συνοψίζοντας την κατάσταση.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, στόχος όλων των χωρών είναι να καταγράψουν μηδενικό αριθμό κρουσμάτων για τέσσερις συνεχείς εβδομάδες. Επί του παρόντος, αυτό το έχουν καταφέρει έξι από τις 188 χώρες και εδάφη που περιλαμβάνει στη σύνοψή της η Deutsche Welle. Πρόκειται για το Τατζικιστάν, το Βατικανό, της Νήσους Μάρσαλ, τα Σαμόα, τις Νήσους Σολομώντα και το Βανουάτου.

Τις τελευταίες 14 ημέρες, αύξηση κρουσμάτων καταγράφηκε σε 70 χώρες. Εξ αυτών, σε 13 ανακοινώθηκαν υπερδιπλάσια νέα κρούσματα, σε σύγκριση το προηγούμενο 14ήμερο.

Στις χώρες όπου ήταν θεαματική η αύξηση νέων κρουσμάτων περιλαμβάνονται η Ιρλανδία, τα Φίτζι, το Αφγανιστάν, η Μιανμάρ, η Ταϊβάν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Γουινέα Μπισάου, η Λιβερία, η Ναμίμπια, η Ουγκάντα, η Ζάμπια, η Αϊτή και η Ομοσπονδία Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις.

Σταθερή ήταν η κατάσταση σε 11 χώρες, οι οποίες κατέγραψαν παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων σε σύγκριση με το προηγούμενο 14ήμερο.

Λιγότερα νέα κρούσματα κατέγραψαν 107 χώρες, σύμφωνα με τη DW, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα. Σημειώνεται ότι 38 χώρες κατέγραψαν λιγότερα από τα μισά νέα περιστατικά το τελευταίο 14ήμερο, σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Στον παγκόσμιο χάρτη, αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται κυρίως σε χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, σε αφρικανική έθνη, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία, την Κίνα και την Αυστραλία. Βελτιωμένη φαίνεται να είναι η εικόνα στην Ευρώπη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share