Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κίνα: Kοπάδι ελεφάντων προξένησε ζημιές 1 εκατ. δολαρίων και το έριξε στον ύπνο! (vid)

Διέσχισαν 500 χιλιόμετρα για άγνωστο λόγο

10 Ιουνίου 2021 07:30
Κίνα: Kοπάδι ελεφάντων προξένησε ζημιές 1 εκατ. δολαρίων και το έριξε στον ύπνο! (vid)

Ένα κοπάδι ασιατικών ελεφάντων έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού στην Κίνα για το καταστροφικό του πέρασμα από τη χώρα, αλλά και για τον αμέριμνο ύπνο του μετά τα... καμώματά του!

Οι κάμερες κατέγραψαν τους ελέφαντες να απολαμβάνουν έναν υπνάκο ανάμεσα στα δέντρα, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, όπως είχε συμβεί τον περασμένο Νοέμβριο όταν ένας ελέφαντας πλησίασε ένα λεωφορείο και το... λήστεψε!

Σύμφωνα με το BBC, οι πρόσφατες βροχές επιβράδυναν την πορεία των 15 ελεφάντων, οι οποίοι έχουν καλύψει ήδη την απίστευτη απόσταση 500 χιλιομέτρων αφότου εγκατάλειψαν - για λόγους που παραμένουν άγνωστοι - το φυσικό τους ενδιαίτημα πριν από μερικούς μήνες. Έτσι τα χαριτωμένα παχύδερμα αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα και να ξεκουραστούν, και ο υπνάκος τους σε ένα δάσος στα περίχωρα της Κουνμίνγκ καταγράφηκε από το κρατικό κανάλι CCTV που παρακολουθεί το κοπάδι 24 ώρες το 24ωρο.

Τα πλάνα είναι πραγματικά μαγικά, ιδίως όταν ένα ελεφαντάκι, κουρνιασμένο ανάμεσα σε τρεις μεγάλους ελέφαντες, ξυπνά για λίγο, ανασηκώνει την προβοσκίδα και τα ποδαράκια του και μετά ξανακοιμάται.

Όμως, όσο… χαριτωμένη είναι η ξεκούρασή τους, άλλο τόσο εφιαλτικό στάθηκε το ταξίδι τους, καθώς στο πέρασμά τους κατέστρεψαν πολλές σοδιές με τους γεωργούς να είναι σε απόγνωση, ενώ έκαναν αρκετές ζημιές και σε σπίτια, σπάζοντας πολλά παράθυρα με τις προβοσκίδες τους.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, οι ταξιδιάρηδες ελέφαντες είναι παράλληλα και ζημιάρηδες, καθώς έχουν προκαλέσει ζημιές ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Το θέμα είναι πως οι ασιατικοί ελέφαντες είναι απειλούμενο είδος, υπάρχουν μόνο 300 από αυτούς, οπότε το μόνο που μπορούν να κάνουν οι τοπικές αρχές είναι να προσπαθήσουν να τους κατευθύνουν νοτιοδυτικά.

Για το λόγο αυτό έχουν επιστρατεύσει 14 drones και περίπου 500 άτομα για να προστατεύουν το κοπάδι, να κλείνουν δρόμους και να διευκολύνουν τη διαδρομή του.

To κοπάδι αριθμεί 15 ελέφαντες, συμπεριλαμβανομένων τριών μικρών. Ένα από τα αρσενικά έχει «ξεκόψει» και αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου 4 χλμ από τα άλλα μέλη του κοπαδιού, σύμφωνα με την Πυροσβεστική της Γιουνάν που καταγράφει τις κινήσεις των «ταξιδιωτών».

Τα παχύδερμα έχουν κάνει «επιδρομές» σε σοδειές, καταβροχθίζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, έχουν προκαλέσει ζημιές σε σπίτια και έχουν σπάσει αρκετά παράθυρα «εξερευνώντας» κατοικημένες περιοχές με τις προβοσκίδες τους. Πρόσφατα κατέφθασαν στην πόλη Κουνμίνγκ όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι. «Τείχη» από φορτηγά παραταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο δημιουργήθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η προσέγγισή τους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Οι τοπικές Αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται στην πορεία των παχύδερμων να μην αφήνουν στις αυλές τους καλαμπόκι ή αλάτι, ώστε να μην προσελκύσουν τα ζώα.

Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν γιατί το κοπάδι αποφάσισε να φύγει την προστατευόμενη περιοχή όπου ζούσε στην περιοχή Σισανμπανά για να κάνει αυτήν την μακρινή «εκδρομή» που κρατάει μήνες. Ορισμένοι εικάζουν ότι ένας άπειρος «αρχηγός» μπορεί να συνέβαλε στο να «ξεστρατίσουν», ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το κοπάδι αναζητά ένα νέο ενδιαίτημα.

Αυτοί οι ελέφαντες τρέχουν πανικόβλητοι μέσα στο δάσος - Μόλις δείτε το λόγο δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Οι ελέφαντες είναι ένα από τα μεγαλύτερα θηλαστικά του ζωικού βασιλείου, αυτό βέβαια δεν τα καθιστά και ατρόμητα και αποδεικνύεται περίτρανα από το παρακάτω βίντεο.

Για ποιο λόγο μπορεί να τρέχει πανικόβλητο ένα κοπάδι ελεφάντων; Σε ένα πάρκο στη Νότια Αφρική μια ομάδα φωτογράφων κατέγραψε περίπου 50 ελέφαντες να τρέχουν να σωθούν από... ένα σμήνος μέλισσες!

Μια εκ των φωτογράφων μάλιστα που είδε από την αρχή το περιστατικό δήλωσε:

«Αρχικά ήμασταν πολύ μπερδεμένοι για τον λόγο που οι ελέφαντες ήταν τόσο αναστατωμένοι, πιστεύαμε ότι ίσως υπήρχε κάποιο λιοντάρι στην περιοχή. Αφού παρακολουθούσαμε για λίγο την περιοχή είδαμε μέσα από τα κιάλια ότι σε αρκετή απόσταση από τους ελέφαντες υπήρχε ένα σμήνος. Υποθέτουμε ότι ήταν μέλισσες αλλά δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι. Πάντως αν και οι ελέφαντες ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένοι το θέαμα ήταν φανταστικό για όποιον το παρακολούθησε. Είναι εντυπωσιακό πώς το μεγαλύτερο θηλαστικό στον κόσμο μπορεί να τρομοκρατείται από ένα τόσο μικρό έντομο».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα βίντεο με πρωταγωνιστή έναν ελέφαντα μας καθηλώνει, δείτε εδώ τι έκανε ένας ελέφαντας που εντόπισε μια λιχουδιά σε ένα κλαδί.

Εξαγριωμένος ελέφαντας κλείνει το δρόμο σε οδηγό λεωφορείου! Δεν φαντάζεστε τι γίνεται μετά...! (Video)

Αυτός ελέφαντας κλείνει το δρόμο σε οδηγό λεωφορείου.. Αυτό που ακολουθεί δεν θα το πιστεύετε!

Εικόνες τρόμου κατέγραψαν επιβάτες λεωφορείου, όταν ο οδηγός το ακινητοποίησε καθώς το δρόμο τους είχε κλείσει ένας εξαγριωμένος ελέφαντας.

Αυτό που ακολούθησε είναι ομολογουμένως τρομακτικό, καθώς για 4 λεπτά περίπου ο ελέφαντας δεν έδειχνε καμία διάθεση να φύγει απ’ το δρόμο, παρά τις ρυθμικές κόρνες που με μανία χρησιμοποίησε ο οδηγός για να αποτρέψει τη σύγκρουση.

Οι ελέφαντες μπορούν να γίνουν και πολύ επιθετικοί όπως αυτός που σκότωσε έναν άντρα για μια φωτογραφία!

Εξαγριωμένος ελέφαντας σε κατάσταση αμόκ ορμάει σε αγρότη με... τη συνέχεια να σοκάρει - Σκληρές εικόνες (Video)

Οι χωρικοί στην ινδική πόλη Τουμουκαρού έγιναν μάρτυρες ενός ανατριχιαστικού περιστατικού. Ένας ελέφαντας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε εναντίον ενός 70χρονου αγρότη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν έξω από το σπίτι του.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ελέφαντας εμφανίζεται να κατευθύνεται με ταχύτητα προς ένα σπίτι, όταν εντοπίζει έναν άντρα και του επιτίθεται με μανία. Επίσης, δείτε τη στιγμή που λιοντάρι ορμάει σε ένα μωρό ελέφαντα, με την αντίδραση της μητέρας του θα σας κάνει να ανατριχιάσετε…

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο αγρότης, που αναγνωρίστηκε μόνο ως Γκοβίντα του χωριού Κολιχάλι, έχασε και τα δυο του πόδια στο περιστατικό και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε το βίντεο – Προσοχή βίαιες εικόνες:

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share