Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ερντογάν: «Θα γ@@... τις μάνες του ΝΑΤΟ, της Ευρώπης και του Ισραήλ»

Χυδαία υπόσχεση από τον Τούρκο πρόεδρο

8 Ιουνίου 2021 12:49
Ερντογάν: «Θα γ@@... τις μάνες του ΝΑΤΟ, της Ευρώπης και του Ισραήλ»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε επανειλημμένα να εκπληρώσει μια μυστική δέσμευση που είχε κάνει στον στενό του κύκλο πριν από μια δεκαετία, η οποία ήταν να διαταράξει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ όταν θα είχε την ευκαιρία, επισημαίνει σε άρθρο του στον NordicMonitor ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Συγκεκριμένα, λίγες μέρες πριν την επικείμενη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει το Nordic Monitor αποδεικνύουν πως ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει εκπληρώσει σε κάποιο βαθμό την υπόσχεσή του.

Ο Ερντογάν επιτίθεται στο ΝΑΤΟ

Η υπόσχεση του Ερντογάν αποκαλύφθηκε το 2011 από Τούρκους ανακριτές που διερευνούσαν τη διείσδυση στην Τουρκία δικτύου της επίλεκτης ομάδας των Φρουρών της Επανάστασης, της περίφημης Quds.

«Όταν θα έχω μια ευκαιρία, ξέρω τι να κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ. Θα γ@@@σω τις μητέρες τους. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι τόσο τρομοκράτες όσο και το Ισραήλ», είπε ο Ερντογάν, που τότε ήταν ακόμη πρωθυπουργός μιλώντας σε πιστούς βουλευτές του.

Ερντογάν για Κυπριακό: "Αν είναι να γίνουν συνομιλίες, θα γίνουν μόνον μεταξύ δύο κρατών"

Νέο show Ερντογάν για ακόμη μια φορά. Αυτή την φορά ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η τουρκική κοινότητα του νησιού της Κύπρου υπόκειται στέρηση δικαιωμάτων και καταπίεση ενώ τόνισε ότι μόνο με λύση δυο κρατών θα υπάρχει δικαιοσύνη.

«Αν πρόκειται να γίνουν νέες συνομιλίες για την Κύπρο, αυτές δεν θα πρέπει πλέον να γίνονται μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά μεταξύ των δύο κρατών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τελετή εγκαινίων μίας σήραγγας για άρδευση-ύδρευση προς την κατεχόμενη Κύπρο. Ενώ πρόσφατα είχε πει πως δεν εμπιστεύεται την Κύπρο γιατί όλοι είναι ψεύτες.

Τι είπε για την Άτυπη Πενταμερή που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη

Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε ως προαπαιτούμενο για την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό την αναγνώριση του «ισότιμου καθεστώτος» και την «κυριαρχική ισότητα» των Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με το Anadolu.

Σχολιάζοντας την Άτυπη Πενταμερή που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, είπε πως οι συνομιλίες δεν κατέληξαν πουθενά, λόγω της «αδιάλλακτης στάσης της ελληνικής πλευράς, η οποία είναι αποσπασμένη από τα γεγονότα στο νησί».

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει παραδώσει, σε ετήσια βάση, 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού στα Κατεχόμενα μέσω υποθαλάσσιου αγωγού, είπε ότι «η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει την τουρκική Κύπρο στην ανάγκη άλλων», μέσω των έργων που αποσκοπούν στην εξάλειψη του κινδύνου έλλειψης νερού.

Ερντογάν για Κυπριακό:

"Δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν τα δικαιώματα των Τούρκων της Κύπρου"

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να χαθούν τα δικαιώματα των Τούρκων της Κύπρου στους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου. Σαν Τουρκία είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την εθνική μας υπόθεση, την Κύπρο, στο πλαίσιο των ιστορικών μας ευθυνών. Ενεργούμε με μια καρδιά και ένα χέρι. Δεν υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες που θα σταθούν μπροστά μας.

Έχουμε την άδεια του Αλλάχ. Η Τουρκία είναι η πατρίδα και ο εγγυητής της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Θα είμαστε μαζί της και με τον λαό της, όπως είμαστε μέχρι σήμερα. Θα τους υποστηρίζουμε για να επικρατήσει η ειρήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία», τόνισε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share