Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Εκτός Facebook μέχρι το 2023 ο Τραμπ - Οργή από τον πρώην πρόεδρο

Σχεδιάζει τη δική του πλατφόρμα social media

5 Ιουνίου 2021 18:32
Εκτός Facebook μέχρι το 2023 ο Τραμπ - Οργή από τον πρώην πρόεδρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για ένα διάστημα 2 ετών, επισημαίνοντας ότι στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως και στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανόνες των μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα, που τον είχε αποκλείσει προσωρινά στις 7 Ιανουαρίου, καθώς είχε ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, μια απόφαση άνευ προηγουμένου.

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατήρτισε έναν νέο κανονισμό σε σχέση με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, προβλέποντας κυρώσεις αναστολής λογαριασμών από έναν μήνα έως δύο χρόνια, για δημόσιες προσωπικότητες, στην περίπτωση ταραχών και βιαιοπραγιών, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι καθ’ υποτροπήν παραβάτες θα μπορούν να αποκλείονται διά παντός.

Ο Τραμπ καταγγέλλει «προσβολή» για τα 75 εκατομμύρια των ψηφοφόρων του

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε ότι η απόφαση του Facebook είναι «προσβολή» προς τα «75 εκατομμύρια» των Αμερικανών που τον ψήφισαν το 2020.

«Η απόφαση του Facebook είναι μια προσβολή» προς τους «75 εκατομμύρια ανθρώπους που μας ψήφισαν το 2020», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να τη γλυτώνει με τέτοια λογοκρισία και τέτοια φίμωση».

«Στο τέλος, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί αυτές τις καταχρήσεις!», κατέληξε.

Αυτή η απόφαση περί αποκλεισμού του στερεί από τον Τραμπ ένα σημαντικό διαδικτυακό μέσο επικοινωνίας ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου του 2022, όταν το κόμμα του θα δώσει μάχη για τις έδρες του Κογκρέσου. Εντούτοις, σημαίνει ότι θα μπορέσει πιθανόν να επιστρέψει στο Facebook πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές στα τέλη του 2024.

Εκτός Facebook μέχρι το 2023 ο Τραμπ - Οργή από τον πρώην πρόεδρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποκλειστεί μόνιμα από το Twitter και παραμένει αποκλεισμένος από το YouTube μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

«Δεδομένης της κρισιμότητας των συνθηκών, που οδήγησαν στον αποκλεισμό του κ. Τραμπ, πιστεύουμε ότι οι ενέργειές του αποτέλεσαν μια σοβαρή παραβίαση των κανονισμών μας, στην οποία αξίζει η υψηλότερη δυνατή ποινή βάσει των νέων πρωτοκόλλων», επισήμανε στο μπλογκ του ο επικεφαλής διεθνών υποθέσεων του Facebook Νικ Γκλεγκ.

Το ανεξάρτητο συμβούλιο εποπτείας του Facebook επικύρωσε τον Μάιο τον άνευ προηγουμένου αποκλεισμό εκ μέρους της εταιρείας σε βάρος του Τραμπ. Εντούτοις, αποφάσισε ότι είναι λάθος να επιβάλει μια επ’ αόριστον απαγόρευση και τάχθηκε υπέρ μιας «αναλογικής απάντησης».

Ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ σχεδιάζει δική του πλατφόρμα social media

Έχοντας αποκλειστεί από την πρόσβαση στο αγαπημένο του Twitter, το Facebook και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μετά τα έκτροπα της 6ης Ιανουαρίου και της εισβολής στο Καπιτώλιο την οποία με τον εμπρηστικό του λόγο ενθάρρυνε, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να επιστρέψει στον κόσμο των social media, αλλά με μια δική του πλατφόρμα.

Αυτό τουλάχιστον έκανε γνωστό ένας απ' τους στενούς του συμβούλους, μιλώντας την Κυριακή στο Fox News.

Ο Τζέισον Μίλερ, εκπρόσωπος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ για τις εκλογές του 2020, δήλωσε ότι η νέα πλατφόρμα αναμένεται σε δύο-τρεις μήνες από τώρα και θα «επαναπροσδιορίσει πλήρως το παιχνίδι».

Ο Μίλερ δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες και κανένα σχόλιο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο από αξιωματούχους του Οργανισμού Τραμπ, σύμφωνα με το Reuters.

Εκτός Facebook μέχρι το 2023 ο Τραμπ

Το Twitter την περασμένη εβδομάδα είπε ότι θα ζητήσει τη γνώμη του κοινού σχετικά με το πότε και πώς θα πρέπει να μπλοκάρει τους παγκόσμιους ηγέτες, λέγοντας ότι επανεξετάζει την πολιτική της και το εάν οι ηγέτες πρέπει να δεσμεύονται από τους ίδιους κανόνες με τους άλλους χρήστες.

Το Twitter, το Facebook και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης υπόκεινται σε έλεγχο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται λογαριασμούς πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων μετά τον αποκλεισμό του Τραμπ για υποκίνηση βίας.

Το Facebook, το οποίο ανέστειλε επ 'αόριστον τη συμμετοχή του Τραμπ, ζήτησε από το ανεξάρτητο συμβούλιο εποπτείας του να αποφασίσει εάν πρέπει να ισχύει η απαγόρευση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share