Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Αγιά Σοφιά: Σκόνη, βρωμιά & καταστροφές - Εικόνες ντροπής μετά τη μετατροπή της σε τζαμί (photos)

Ξεγυμνώνουν τις προθέσεις τους!

28 Μαΐου 2021 14:41
Αγιά Σοφιά: Σκόνη, βρωμιά & καταστροφές - Εικόνες ντροπής μετά τη μετατροπή της σε τζαμί (photos)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εικόνες που προκαλούν ντροπή για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αγιά Σοφιά με την μετατροπή της σε τζαμί δημοσιεύουν χρήστες στα social media

Αν και τότε Τούρκοι αξιωματούχοι επιχειρώντας να δικαιολογήσουν την ανιστόρητη και προκλητική πράξη τους, μιλούσαν για μια νέα σελίδα στην ιστορία του ναού-σύμβολο της χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας. Οι εικόνες, όμως, κάτι λιγότερο από ένα χρόνο μετά διαψεύδουν πλήρως την τουρκική ηγεσία και ξεγυμνώνουν τις προθέσεις τους.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media η Αγιά Σοφιά βρίσκεται σε κακή κατάσταση με τις καταγγελίες να πέφτουν «βροχή».

Η εικόνα δείχνει εγκατάλειψη: σκόνη, βρωμιά εκεί όπου οι Μουσουλμάνοι τοποθετούν τα παπούτσια τους πριν μπουν στο χώρο για να προσευχηθούν, σπασμένα πόμολα στην 1.500 ετών κεντρική πύλη, ταμπέλες τυπωμένες σε χαρτί Α4 για να ξεχωρίζουν τους χώρους, συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί εντός του τεμένους πλέον.

«Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος. Αντί να το κάνετε το πιο όμορφο τζαμί στον κόσμο, ενεργείτε σαν να είναι ένα τζαμί δεύτερης κατηγορίας» καταγγέλλει ένας από τους χρήστες των social media που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: «Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, όπως κάναμε και με την Αγία Σοφία» (photo-video)

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα ασκήσει όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο, όπως ακριβώς έπραξε και στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας.

«Θα συνεχίσουμε έως τέλους να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο» τόνισε, χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης το πρακτορείο Anadolu.

Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να απειλήσει με «χρήση όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων», επικαλούμενος ως παράδειγμα το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. «Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως κάναμε με το Μεγάλο Τέμενος της Αγίας Σοφίας, το οποίο άνοιξε ξανά ως τζαμί» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε και στις ευρύτερες εξελίξεις της Μεσογείου, διαμηνύοντας ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη, προκειμένου να διασφαλίσει τη νίκη μας και τη νίκη των συμμάχων μας».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share