Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μακελειό στην Καλιφόρνια: Πολύνεκρο περιστατικό με πυροβολισμούς!

Σοκ στην περιοχή!

26 Μαΐου 2021 19:45
Μακελειό στην Καλιφόρνια: Πολύνεκρο περιστατικό με πυροβολισμούς!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ επικράτησε στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αφού ένα φοβερό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο Σαν Χοσέ, με απολογισμό πολλούς νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν αρκετοί νεκροί, μετά από αλλεπάλληλους πυροβολισμούς που ακούστηκαν, με ένα παρόμοιο περιστατικό να λαμβάνει τόπο στην περιοχή και προ ημερών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης.

Συγκεκριμένα οι αρχές στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια, έσπευσαν να ερευνήσουν ένα «συμβάν με πυροβολισμούς» σε σταθμό ή αποθήκη σιδηροδρομικής γραμμής.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας της Σάντα Κλάρα, Ράσελ Ντέιβις, έκανε επίσης λόγο για «αρκετά θύματα», ενώ ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Sam Liccardo, ανέφερε στο Twitter ότι από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν «πολλά άτομα στα οποία παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να αξιολογείται».

«Ο δράστης δεν αποτελεί πλέον απειλή», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις στο 101 της West Younger Avenue έχουν εκκενωθεί. Παραμένει άγνωστο αν ο δράστης σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς ή αυτοκτόνησε.

Αυτή είναι η εταιρεία όπου ο δράστης επιτέθηκε

Η εταιρεία VTA είναι υπεύθυνη για τις υπηρεσίες δημόσιας συγκοινωνίας, τη διαχείριση συμφόρησης, τα έργα βελτίωσης των αυτοκινητοδρόμων και τον προγραμματισμό μεταφορών σε όλη την επαρχία Santa Clara.

Έχει υπό την εποπτεία της τρεις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ διαχειρίζεται, επίσης, 70 γραμμές λεωφορείων στην περιοχή.

Κένταυρος 21: Φωτογραφίες και βίντεο από την στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ στην Ξάνθη

Στο πλαίσιο του ευρύτερου πλέγματος διεθνών δραστηριοτήτων με φίλες και σύμμαχες χώρες που έχει σχεδιάσει, συντονίζει και διεξάγει το ΓΕΕΘΑ, ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ με την επωνυμία «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21» που έλαβε χώρα στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Πετροχωρίου Ξάνθης με τη συνεργασία χιλιάδων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η ανωτέρω άσκηση έλαβε χώρα από την Δευτέρα 17 έως την Τρίτη 25 Μαΐου 2021, με συμμετοχή από Ελληνικής πλευράς, τμημάτων της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (Ε/Π OH-58 KIOWA WARRIOR, EE/Π ΑΗ-64D, Ε/Π CH-47D, E/Π UH-1H), από Αμερικανικής πλευράς τμήματα της 53 Infantry Brigade Combat Team (IBCT) επιπέδου τάγματος με τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) της Εθνοφρουράς των Πολιτειών Φλόριντα και Αλαμπάμα των ΗΠΑ, καθώς και προσωπικό της 104 Logistics Brigade του Στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου (Περιοχή Λιμένος Αλεξανδρούπολης).

Δείτε το βίντεο:

«Μια ισχυρότερη και πιο ασφαλής Ελλάδα είναι κρίσιμης σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και ανυπομονούμε να φέρουμε τη συμμαχία μας στο επόμενο επίπεδο, υπό τη διοίκηση Μπάιντεν – Χάρις, και να προωθήσουμε την ασφάλεια στην κρίσιμη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ.

Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση Κένταυρος 21:

Στρατιωτική άσκηση Κένταυρος 21

Στρατιωτική άσκηηση Κένταυρος Ελλάδα - ΗΠΑ

Στρατιωτική άσκηση Ελλάδας ΗΠΑ στην Ξάνθη

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share