Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Johnson & Johnson: Πέθανε γυναίκα μετά τον εμβολιασμό της στο Βέλγιο!

Αναστέλλεται η χορήγηση του σε πολίτες κάτω των 41 ετών

26 Μαΐου 2021 15:07
Johnson & Johnson: Πέθανε γυναίκα μετά τον εμβολιασμό της στο Βέλγιο!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην αναστολή χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson στους πολίτες κάτω των 41 ετών προχωρά το Βέλγιο. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τον θάνατο μιας γυναίκας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ενώ, ανατροπή έχουμε με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre, η γυναίκα πέθανε πρόσφατα σε βελγικό νοσοκομείο, ενώ επικαλούμενη πληροφορίες της εφημερίδας Nieuwsblad σημειώνει ότι πρόκειται για διπλωμάτη από την Σλοβενία.

Το γαλλόφωνο βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο rtbf επισημαίνει ότι «πρόκειται για άτομο που εργάζεται σε πρεσβεία και εμβολιάζεται από τον εργοδότη του. Δε συμμετείχε στη βελγική εκστρατεία εμβολιασμού».

Johnson & Johnson

Tέλος, σύμφωνα με την Libre, η άτυχη γυναίκα ανέπτυξε σοβαρή θρόμβωση και είχε μειωμένο αριθμό αιμοπεταλίων στο αίμα της. Η βελγική κυβέρνηση θα ζητήσει τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων επί του θέματος.

Συναγερμός από την Λίνου: AstraZeneca και Johnson&Johnson προκαλούν μεγάλους κινδύνους σε γυναίκες κάτω των 50!

Ξεκάθαρα ενάντια το εμβολίου της AstraZeneca, υπό τον όρο ότι υπάρχει άλλο εμβόλιο, στις γυναίκες κάτω των 50 ετών τάσσεται η καθηγήτρια επιδημιολογίας ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες (25.05) μια 36χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν από τις 22 Μαΐου σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο με συμπτώματα θρόμβωσης. Η γυναίκα πριν περίπου 10 μέρες είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca.

«Υπό τον όρο ότι υπάρχει άλλο εμβόλιο. Αλλά στις περιπτώσεις των νέων γυναικών, αλλά και των ανδρών όπου υπάρχει δυνατότητα διαφορετικού εμβολίου ή εκείνους που δεν κυκλοφορούν, είναι καλύτερο να περιμένουν» είπε στον ΑΝΤ1.

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο προβλήματος σε παρτίδες εμβολίων και όχι σε όλα, είπε ότι έχει συζητηθεί, όμως δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο. «AstraZeneca και Johnson&Johnson, όμως, έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν αυξημένο κίνδυνο σε γυναίκες κάτω των 50 και σπανιότερα σε άνδρες», τόνισε.

Αθηνά Λίνου

«Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για να δούμε αν θα χρειαστούν τρίτες δόσεις»

Σχετικά με τα ποσοστά θρομβώσεων σε αυτές τις ηλικίες τόνισε ότι, «στις μεγάλες ηλικίες και τους άνδρες είναι 1-2 στο 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς. Στις νεότερες γυναίκες είναι 1-2 στις 50.000, σύμφωνα με βρετανική έρευνα. Αν είναι όμως άνθρωπος που καθημερινά εκτίθεται και δεν έχει επιλογή εμβολίου, πρέπει να εμβολιάζεται», έστω και με αυτά τα δύο σκευάσματα είπε.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών είπε πως ό,τι ξέρουμε είναι από τις έρευνες στις ΗΠΑ, με Pfizer και Moderna. Μάλιστα είπε ότι προτάθηκε στα εγγόνια της, στις ΗΠΑ, «να συμμετέχουν στις έρευνες από τα 6 μέχρι τα 12». Προχωρά εκεί η έρευνα, γιατί στα παιδιά είναι δύσκολο να τηρηθούν οι αποστάσεις και τα μέτρα» εκτίμησε.

Για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού η κ. Λινού είπε πως «δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για να δούμε αν θα χρειαστούν τρίτες δόσεις. Αυτό το έχουν πει οι φαρμακευτικές εταιρείες».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share