Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανικός στη Μινεάπολη από πυροβολισμούς κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ

Είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη του

25 Μαΐου 2021 21:08
Πανικός στη Μινεάπολη από πυροβολισμούς κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη στιγμή που πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Τζορτζ Φλόιντ για να τιμήσουν τη μνήμη του, επικράτησε πανικός από τους πυροβολισμούς.

Μάλιστα, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από σφαίρες στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, κοντά στο σημείο όπου ακριβώς πριν από έναν χρόνο σκοτώθηκε ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ.

Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν στην λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στο πλήθος.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι άνθρωποι έτρεχαν να βρουν ασφαλές καταφύγιο. Η βιτρίνα ενός καταστήματος έσπασε.

Αστυνομικοί έφτασαν στην Μινεάπολη αφού έλαβαν τηλεφωνήματα που τους ενημέρωναν ότι οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα όχημα «να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζον Έλντερ. Λίγο αργότερα, ένας άνθρωπος πήγε σε ένα κοντινό νοσοκομείο, φέροντας τραύμα από σφαίρες. Η ζωή του δεν κινδυνεύει, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπίλι Μπριγκς, ένας εθελοντής που φροντίζει τα αναμνηστικά που αφήνουν οι πολίτες στη διασταύρωση όπου σκοτώθηκε ο Φλόιντ, είπε ότι κατά τα φαινόμενα υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός για μια θέση πάρκινγκ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι ακούστηκαν περίπου 30 πυροβολισμοί στο σημείο.

Στις 25 Μαΐου 2020 ο 46χρονος Τζορτζ Φλόιντ άφησε την τελευταία του πνοή έξω από ένα παντοπωλείο, αφού ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν γονάτισε στον λαιμό του για περίπου 9 λεπτά. Ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και η ποινή του θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Δείτε το video:

ΗΠΑ: «Μαύρη» επέτειος για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ - Πυροβολισμοί με τουλάχιστον 5 νεκρούς στο Οχάιο

Μια «μαύρη» επέτειος ξημέρωσε σήμερα (25/5) στις ΗΠΑ, που θυμούνται τον έναν χρόνο από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, με πυροβολισμούς να στοιχίζουν τη ζωή τουλάχιστον πέντε ατόμων στο Οχάιο.

Αστυνομικοί, που εκλήθησαν στο διαμέρισμα του Ουέστ Τζέφερσον περίπου στις 5:30μμ τοπική ώρα, βρήκαν τα θύματα εντός και εκτός του σπιτιού, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «The Columbus Dispatch», ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ουέστ Τζέφερσον είπε σε δημοσιογράφους ότι τρεις νεκροί εντοπίστηκαν εντός της οικίας, ωστόσο αρνήθηκε να αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων που βρέθηκαν εκτός του σπιτιού.

Μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ούτε έχουν γίνει γνωστές οι ταυτότητές τους.

Ο Φλόιντ είπε σε τηλεοπτικό δίκτυο τη Δευτέρα ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν επρόκειτο για κάποια ληστεία ή άλλου τύπου περιστατικό.

Το περιστατικό ερευνάται τόσο από το γραφείο του σερίφη, όσο και από το τοπικό γραφείο του FBI.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share