Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Ντουμπάι: Επιστροφή στη κανονικότητα για τους εμβολιασμένους - Ανοίγει η διασκέδαση

Επιστρέφουν οι ελληνικές βραδιές

21 Μαΐου 2021 12:32
Κορωνοϊός - Ντουμπάι: Επιστροφή στη κανονικότητα για τους εμβολιασμένους - Ανοίγει η διασκέδαση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Ντουμπάι ανοίγει τη διασκέδασή μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται πελάτες δεύτερης κατηγορίας.

Δραστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των κλαμπ, των μπαρ και τη διεξαγωγή μουσικών και αθλητικών εκδηλώσεων λαμβάνει η κυβέρνηση του Ντουμπάι. Παράλληλα, διαβάστε για τον τρόπο που θα ταξιδεύουμε εντός ΕΕ.

Ντουμπάι επιστροφή στη διασκέδαση

Όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα της διασκέδασης, μηδενός εξαιρουμένου, μπαρ, κλαμπ, αλλά και πάσης φύσεως καλλιτεχνικά, μουσικά και αθλητικά events, θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους πελάτες. Αυτό ισχύει τόσο για τους κάτοικους του Ντουμπάι όσο και για τους τουρίστες, οι οποίοι θα πρέπει και αυτοί να κατεβάσουν στο κινητό τηλέφωνό τους το app «Al Hosn» και να «ανεβάσουν» το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους κατά της Covid-19.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα χάνουν κάποια προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι, οι μόνοι που θα έχουν τη δυνατότητα να κάθονται και στο μπαρ, κάτι που δεν επιτρεπόταν μέχρι σήμερα ούτε καν στα μπαρ-εστιατόρια, παρά μόνο στα τραπέζια και με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων.

Όσον αφορά τώρα στους μη εμβολιασμένους, θα μπορούν να επισκέπτονται τα εστιατόρια που διαθέτουν μπαρ, αλλά δεν θα μπορούν να κάθονται σε αυτά, παρά μόνο στους χώρους για μη εμβολιασμένους, δηλαδή μόνο στον χώρο με τραπέζια και σε αποστάσεις. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία μπορούν να λειτουργούν με 100% πληρότητα, τα καφέ και εστιατόρια θα πρέπει να διατηρήσουν τα δυο μέτρα απόσταση στα τραπέζια, αλλά θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι, στα σίσα καφέ (ναργιλέδικα) θα μπορουν να κάθονται μαζί έως έξι άτομα, οι γάμοι θα τελούνται με παρουσία 100 καλεσμένων και στα πριβέ πάρτι στα σπίτια επιτρέπεται η συγκέντρωση έως τριάντα άτομα.

Σημειώνεται ότι τα μεγάλα events, όπως π.χ. συναυλίες ή αθλητικές συναντήσεις θα μπορούν να έχουν μέχρι 1.500 άτομα σε εσωτερικό χώρο και μέχρι 2.500 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share