Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Νοσοκόμα νοσηλεύτηκε με τρεις θρόμβους μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Η περιπέτεια της νεαρής γυναίκας

18 Μαΐου 2021 14:57
Νοσοκόμα νοσηλεύτηκε με τρεις θρόμβους μετά το εμβόλιο της AstraZeneca
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρεις θρόμβους στον πνεύμονα εμφάνισε τρεις εβδομάδες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού 9 μια νεαρή γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία σπουδάζει νοσηλευτική, και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Η Έλι Πίκοκ έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 31 Μαρτίου, μια εβδομάδα προτού η κυβέρνηση συστήσει να μην χορηγείται το AstraZeneca στους κάτω των 50 ετών.

Η υπόθεσή της εξετάζεται αλλά η ίδια πιστεύει ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στους θρόμβους και το εμβόλιο, σύμφωνα με τη Daily Mail. Η18χρονη πήγε στα επείγοντα νοσοκομείου στο Μπρίσμπεϊν στις 18 Απριλίου με «σημάδια θρόμβωσης». Η εξέταση που έγινε δεν έδειξε όμως θρόμβους αίματος και έτσι την έστειλαν σπίτι της, με τον πόνο της να υποχωρεί. Ωστόσο δείτε ποια μέτρα ισχύουν στη χώρα μας μετά την άρση του lockdown.

Η νεαρή κοπέλα ξεκίνησε να έχει πονοκεφάλους

Η εκπαιδευόμενη νοσοκόμα άρχισε τότε να έχει συχνούς πονοκεφάλους και στις 7 Μαΐου άρχισε να αισθάνεται πόνο όταν ανέπνεε. Δύο ημέρες αργότερα μια ακτινογραφία θώρακος έδειξε πνευμονία. Είχε πάει και πάλι στο νοσοκομείο, παραπονούμενη για πόνο στην πλάτη και στα πλευρά.

Επέστρεψε τελικά σπίτι αλλά στις 11 Μαΐου πήγε εσπευσμένα στην έντατική, πασχίζοντας να αναπνεύσει. «Με έστειλαν σπίτι μέσα σε έξι ώρες χωρίς να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις και μου είπαν ότι είναι ένας φυσιολογικός πόνος της πνευμονίας και ότι πρέπει να αντέξω τον πόνο μέχρι να αρχίσουν τα φάρμακα να πιάνουν», είπε η ίδια.

Δύο μέρες μετά επισκέφτηκε τον γιατρό της, ο οποίος την έστειλε στο νοσοκομείο γιατί τα επίπεδα οξυγόνου της ήταν πολύ χαμηλά. Τότε ανακαλύφθηκαν οι τρεις θρόμβοι αίματος στον πνεύμονα, καθώς και ο χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share