Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αργεντινή: Στοπ στην εξαγωγή βοδινού κρέατος για έναν μήνα

Κατατάσσεται 4η στις εξαγωγές βοδινού σε παγκόσμια κλίμακα

18 Μαΐου 2021 10:18
argentini-stop-sthn-eksagogi-vodinou-kreatos-gia-mia-evdomada

Μία από τις μεγαλύτερες χώρες που κάνουν εξαγωγές βοδινού κρέατος, η Αργεντινή, ανακοίνωσε την απόφασή της να παγώσει τις εξαγωγές για τουλάχιστον έναν μήνα!

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ανασταλούν για 30 ημέρες οι εξαγωγές βοδινού κρέατος, με την ελπίδα να περιοριστεί η τιμή του, που έχει απογειωθεί στην εσωτερική της αγορά.

Η απόφαση ανακοινώθηκε εν αναμονή «συνολικών μέτρων με στόχο να μπει σε τάξη η λειτουργία του τομέα, να περιοριστούν οι κερδοσκοπικές πρακτικές και να αποτραπεί η φοροδιαφυγή», εξήγησε η προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Αργεντινή: Στοπ στην εξαγωγή βοδινού κρέατος για έναν μήνα

Η Αργεντινή κατατάσσεται 4η στις εξαγωγές βοδινού σε παγκόσμια κλίμακα: 819.000 τόνοι πωλήθηκαν στο εξωτερικό το 2020, κυρίως στην Κίνα, στη Γερμανία και στο Ισραήλ.

Την Κυριακή ο πρόεδρος της Αργεντινής, ο Αλμπέρτο Φερνάντες, δήλωσε ότι τον «ανησυχεί» η αύξηση των τιμών προϊόντων διατροφής στη χώρα: το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατά 46,3% τους τελευταίους 12 μήνες, υπολόγισε η IDEC, η στατιστική υπηρεσία της χώρας της Λατινικής Αμερικής. «Αυτές οι αυξήσεις τιμών με ανησυχούν πολύ» διότι «είναι ανεξήγητες» και «είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω το ζήτημα αυτό», δήλωσε ο κ. Φερνάντες στο δίκτυο C5N.

Η Αργεντινή κατατάσσεται 4η στις εξαγωγές βοδινού σε παγκόσμια κλίμακα

Εξαιτίας κυρίως του αντίκτυπου της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, το ΑΕΠ της Αργεντινής συρρικνώθηκε κατά 9,9% το 2020. Η κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων στους πληγέντες, κάτι που επιδεινώνει τα δημοσιονομικά της χώρας και τη θέση του νομίσματος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share