Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέες «παγίδες» στα ΑΤΜ. Πως κλέβουν τώρα κωδικούς καρτών ανυποψίαστων

Μεγάλη προσοχή!

13 Μαΐου 2021 19:35
Νέες «παγίδες» στα ΑΤΜ. Πως κλέβουν τώρα κωδικούς καρτών ανυποψίαστων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέους τρόπους που χρησιμοποιούν απατεώνες για να αποσπούν τους αριθμούς pin χρεωστικών και πιστωτικών καρτών αλλά και στοιχεία για αυτές, ανακάλυψε η αστυνομίας του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακάλυψε κάμερες πολύ μικρού μεγέθους που οι δράστες κατάφεραν ουσιαστικά να «ενσωματώσουν» σε ΑΤΜ του Λονδίνου και φυσικά είναι σχεδόν αδύνατον να τραβήξουν την προσοχή ενός ανυποψίαστου κατόχου κάρτας, εάν δεν είναι υποψιασμένος. Για την ακρίβεια το μόνο που θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς είναι μια πολύ μικρή τρύπα, η οποία όμως δύσκολα θα κινούσε υποψίες.

Νέες «παγίδες» στα ΑΤΜ

Η κάμερα είναι συνήθως κρυμμένη σε ένα περίβλημα που τοποθετείτε πάνω από την εσοχή από όπου εξάγονται τα χαρτονομίσματα. Η δε γωνία, είναι ιδανική για να μπορεί να καταγράφει η κάμερα τους αριθμούς pin της κάρτας.

Νέες «παγίδες» στα ΑΤΜ

Η αστυνομία του Λονδίνου εντόπισε μέχρι στιγμής τέσσερα ΑΤΜ στα οποία οι δράστες είχαν τοποθετήσει κάμερες και εφιστούν την προσοχή στους πολίτες ενώ οι αρχές στεγάζονται στενά με τις τράπεζες για την αντιμετώπιση ανάλογων τέτοιων περιστατικών.

Προσοχή στα ΑΤΜ: Αν πατήσεις αυτό το κουμπί τότε θα χάσεις πάνω από 800 ευρώ!

ΑΤΜ: Αν ο τραπεζικός σου λογαριασμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, το μόνο που μένει είναι να χρησιμοποιήσεις το ΑΤΜ για να πάρεις στα χέρια σου τα χρήματα που χρειάζεσαι.

Μήπως όμως όταν επισκέπτεσαι το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης δεν είσαι ιδιαίτερα προσεκτική; Ωστόσο δείτε τι θα συμβεί αν αλλάξετε pin στην κάρτα σας.

Ξεχνάς να προστατέψεις το PIN σου

Δεν κινδυνεύεις απλά από τον τύπο πίσω σου, αλλά και από τους "κλέφτες νέας γενιάς", οι οποίοι μπορεί να έχουν τοποθετήσει κάμερα προκειμένου να υποκλέψουν το Pin σου. Βάλε λοιπόν από πάνω το ελεύθερο χέρι σου για να μη χρειάζεται να ανησυχείς.

Ανοίγεις την πόρτα για τους άλλους

Δεν είναι τυχαίο ότι σου ζητείται να πατήσεις κουμπί και να περάσεις από δύο πόρτες προκειμένου να μπεις στην τράπεζα. Κράτα την ευγένεια για άλλες φορές και άσε τον επόμενο να ανοίξει μόνος του την πόρτα.

Προσοχή στα ΑΤΜ: Αν πατήσεις αυτό το κουμπί τότε θα χάσεις πάνω από 800 ευρώ!

Πετάς την απόδειξή σου

Θα τρομάξεις αν μάθεις τι μπορεί να κάνει κανείς με το όνομά σου και μέρος του αριθμού λογαριασμού σου. Επίσης αν γίνει οποιοδήποτε λάθος με την τραπεζική σου κίνηση, η απόδειξη είναι το μόνο στοιχείο που έχεις για να βρεις το δίκιο σου. Αν οπωσδήποτε θες να την πετάξεις, φρόντισε τουλάχιστον να τη σκίσεις πρώτα.

Χρησιμοποιείς την πιστωτική σου κάρτα

Φυσικά ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος όταν χρησιμοποιείς την πιστωτική σου γιατί κάποιος μπορεί να σε χρεώσει με υπέρογκα ποσά τα οποία δεν έχεις. Η χρεωστική σου κάρτα είναι η μόνη που πρέπει να χρησιμοποιείς στο ΑΤΜ - εκτός αν είναι κάποια έκτακτη ανάγκη.

Δεν παραπονιέσαι για τις υπερβολικές κρατήσεις

Κάποιες φορές μπορεί να τύχει να σου παρακρατήσουν χρήματα για κάποια συναλλαγή. Μην διστάζεις να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας γιατί ακόμα κι αν πρόκειται για ένα ευρώ, αλλά γίνεται συχνά, να πώς μαζεύεται ένα ποσό.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share