Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Εμβόλιο: Στο Οχάιο όσοι εμβολιάζονται μπαίνουν αυτόματα σε λοταρία με έπαθλο 1 εκατομμύριο δολάρια

Υπάρχει κίνητρο

13 Μαΐου 2021 08:45
Εμβόλιο: Στο Οχάιο όσοι εμβολιάζονται μπαίνουν αυτόματα σε λοταρία με έπαθλο 1 εκατομμύριο δολάρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο Οχάιο βρήκαν έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να παρακινήσουν τους κατοίκους να εμβολιαστούν.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Οχάιο, ο Μάικ Ντουάιν, αποφάσισε να πλειοδοτήσει και έτσι ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (12/5) πως η πολιτεία του προσφέρει σε όσους συμμετάσχουν στον εμβολιασμό την ευκαιρία να κερδίσουν... 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο Ντουάιν διευκρίνισε ότι το έπαθλο αυτό θα δικαιούνται οι ενήλικοι κάτοικοι της πολιτείας που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και ότι θα δίνεται με κλήρωση. Τα χρήματα θα αντληθούν από τα ομοσπονδιακά διαθέσιμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ξέρω πως ορισμένοι μπορεί να πουν Ντουάιν, πάει, τρελάθηκες! Αυτή η ιδέα σου να μοιράσεις ένα εκατομμύριο δολάρια είναι τεράστια σπατάλη δημόσιου χρήματος», σχολίασε ο κυβερνήτης μέσω Twitter. «Όμως στην πραγματικότητα, αληθινή σπατάλη σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, όταν έχουμε διαθέσιμες δόσεις εμβολίων για οποιονδήποτε τις θέλει, είναι να χάνεται ακόμα και μία ζωή εξαιτίας της COVID-19» συμπλήρωσε. Παράλληλα, διαβάστε για το πράσινο πιστοποιητικό για τα ταξίδια μας στα νησιά.

Λοταρία για όσους κάνουν το εμβόλιο στην Οχάιο

Οι όροι της συμμετοχής είναι:

  • Να έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα της κλήρωσης
  • Να είναι κάτοικοι του Οχάιο
  • Ο εμβολιασμός να έχει γίνει πριν τη λοταρία

Μάλιστα, παράλληλα θα υπάρχει άλλη λοταρία για άτομα κάτω των 17 ετών, όπου θα κληρωθεί μια υποτροφία.

Άλλες πολιτείες έχουν επίσης προωθήσει κίνητρα για να εμβολιαστούν οι κάτοικοί τους - συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Βιρτζίνιας που προσφέρει 100 δολάρια σε ομόλογα αποταμίευσης σε άτομα ηλικίας από 16 έως 35 ετών, του Νιου Τζέρσεϊ που προσφέρει… δωρεάν μπύρες και της Νέας Υόρκης που προσφέρει δωρεάν κάρτες μετρό για όποιον εμβολιάζεται σε εμβολιαστικό κέντρο του Μετρό, αλλά η πολιτεία του Οχάιο τις ξεπερνάει μακράν όλες.

Το 58,7% των ενήλικων Αμερικανών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εγκεκριμένου εμβολίου κατά της COVID-19, ενώ 117 εκατ. πολίτες, ή το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού, έχει ανοσοποιηθεί πλήρως.

Ωστόσο, η εκστρατεία επιβραδύνεται τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που ωθεί αμερικανούς πολιτικούς γίνονται όλο και πιο ευρηματικοί στην προσπάθεια να πείσουν τους συμπολίτες τους να εμβολιαστούν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share