Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εμβόλιο: Η βασική προϋπόθεση που βάζει η Κομισιόν στην AstraZeneca για να υπογράψει συμβόλαιο μαζί της!

Ραγδαίες εξελίξεις και μεγάλη ανατροπή!

11 Μαΐου 2021 12:05
Εμβόλιο: Η βασική προϋπόθεση που βάζει η Κομισιόν στην AstraZeneca για να υπογράψει συμβόλαιο μαζί της!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δεύτερη αγωγή της Κομισιόν κατά της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca συζητείται σε βελγικό δικαστήριο και αφορά την καθυστέρηση στις παραδόσεις της προς την ΕΕ.

Όπως δήλωσε σήμερα δικηγόρος που εκπροσωπεί την ΕΕ, η Ένωση είναι διατεθειμένη να δεχθεί την εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου της με την AstraZeneca μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, με καθυστέρηση τριών μηνών σε σχέση με τα συμπεφωνημένα, υπό τον όρο ότι η φαρμακευτική εταιρεία θα παραδώσει 120 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της covid μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Η αγωγή έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και ακολουθεί την κατάθεση μιας πρώτης αγωγής τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της οποίας θα επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση να επιδιώξει επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην εταιρεία.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα από το δικαστήριο την επιδίκαση συμβολικής αποζημίωσης ύψους 1 ευρώ για παραβίαση όρων συμβολαίου εκ μέρους της AstraZeneca, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η βασική προϋπόθεση που βάζει η Κομισιόν στην AstraZeneca

Ο συνήγορος της AstraZeneca διαμαρτυρήθηκε για την εκκίνηση από την Κομισιόν και δεύτερης αγωγής με το δεδομένο ότι μόλις έχει εκκινήσει η πρώτη.

Η AstraZeneca είχε αρχικά συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παράδοση 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παραδώσει παρά 50 εκατομμύρια.

Ο συνήγορος της ΕΕ δήλωσε στο βελγικό δικαστήριο ότι η Ένωση είναι έτοιμη να αποδεχθεί την παράδοση των 300 εκατομμυρίων δόσεων που προβλέπει το συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, υπό τον όρο ότι η εταιρεία θα παραδώσει 120 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Ο συνήγορος της AstraZeneca δήλωσε στον δικαστή ότι η εταιρεία «ελπίζει» να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Θρίλερ στην Κρήτη: 59χρονος με πνευμονική εμβολή έπειτα από το εμβόλιο της AstraZeneca

Πνευμονική εμβολή παρουσίασε ένας 59χρονος καλλιτέχνης στην Κρήτη επτά ημέρες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, o άνδρας ένιωσε αδιαθεσία επτά ημέρες μετά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο την Μεγάλη Παρασκευή αφού εμφάνισε θρόμβωση. Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, ενώ όλες οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί μέχρι αυτή την ώρα είναι καθαρές. Τις επόμενες μέρες οι γιατροί αναμένεται να δώσουν σαφή απάντηση για το αν το περιστατικό οφείλεται στο εμβόλιο ή όχι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share