Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο «δράκος των Αρδεννών», Μισέλ Φουρνιρέ

Ο serial killer είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για τις απαγωγές και τις δολοφονίες

11 Μαΐου 2021 12:08
Πέθανε ο «δράκος των Αρδεννών», Μισέλ Φουρνιρέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φυλακισμένος serial killer από τη Γαλλία, Michel Fourniret, που σκότωσε τουλάχιστον 8 κορίτσια και νεαρές γυναίκες μεταξύ 1987-2001, πέθανε στα 79 του χρόνια. Πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπως δήλωσε η εισαγγελία τη Δευτέρα. Ο «δράκος των Αρδεννών», όπως ήταν γνωστός, είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για τις απαγωγές και τις δολοφονίες.

Η σύζυγός του, Monique Olivier, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη ως συνεργός στα εγκλήματά του. Ο Fourniret φυλακίστηκε το 2008 για τον φόνο 7 γυναικών. Το 2018 καταδικάστηκε ξανά σε ισόβια δεσμά, για έναν ακόμα φόνο. Στη φυλακή αποκάλυψε και άλλους φόνους που είχε κάνει. Τα θύματά του, τα περισσότερα εκ των οποίων τα είχε βιάσει, ήταν μεταξύ 12-30 ετών.

Άλλες τις πυροβόλησε, άλλες τις στραγγάλισε και άλλες τις μαχαίρωσε. Οι περισσότεροι φόνοι έγιναν στις Αρδέννες της βόρειας Γαλλίας, απ’ όπου πήρε και το ανατριχιαστικό παρατσούκλι του. Η εφημερίδα Le Parisien αποκάλυψε πως έπασχε από καρδιοπάθεια και Alzheimer.

Γνωστός στην αστυνομία ήταν από τα 25 του, όταν καταδικάστηκε πρώτη φορά για σεξουαλική επίθεση. Το 1984 ξαναμπήκε στη φυλακή για άλλο ένα σεξουαλικό έγκλημα. Τη σύζυγό του τη γνώρισε μέσω αλληλογραφίας από τη φυλακή και εκείνη συμφώνησε να τον βοηθά να βρίσκει τα θύματά του όταν βγήκε το 1987. Με αντάλλαγμα να σκοτώσει τον σύζυγό της.

Το νεότερο θύμα του ήταν μόλις 9 ετών. Τη σκότωσε το 2003 και η υπόθεση ήταν μάλιστα ανεξιχνίαστη, ώσπου ομολόγησε ο Fourniret πως ήταν θύμα του μόλις τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο θρήνος επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά και το θάνατο του ηθοποιού Τόνι Αρματρέιντινγκ.

Ποιος ήταν ο «δράκος των Αρδεννών»

Γεννημένος στις 4 Απριλίου 1942 στο Σεντάν, στην ανατολική Γαλλία, ο φαινομενικά φιλήσυχος οικογενειάρχης, που απέκτησε πέντε παιδιά από τους τρεις γάμους του, μετατράπηκε σταδιακά σε «σεξουαλικό αρπακτικό», όπως είχε ομολογήσει ο ίδιος. Μεταξύ 1966-1973, ο Φουρνιρέ καταδικάστηκε για διάφορες υποθέσεις ηδονοβλεψίας και βίαιων επιθέσεων.

Φυλακίστηκε ξανά το 1984 για επιθέσεις και βιασμούς ανηλίκων ενώ τον Ιούνιο του 1987 καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών, τα δύο με αναστολή. Όντας στη φυλακή, ξεκίνησε να αλληλογραφεί με τη Μονίκ Ολιβιέ, μια διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών. Αφού αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 1987, εγκαταστάθηκε μαζί της στην Ιόν.

Το 1988 ο πρώην συγκρατούμενός του, Ζαν-Πιερ Ελεγκουάρς, του ζητά μέσω της συζύγου του, της Φαριντά Αμίς, να την βοηθήσει να πάρει έναν «θησαυρό» από ράβδους χρυσού που είχε θάψει σε ένα νεκροταφείο της Βαλ ντ’ Ουάζ η διαβόητη «συμμορία των ποστίς». Για να κρατήσει τη λεία, ο Φουρνιρέ σκοτώνει τη νεαρή γυναίκα. Με τα χρήματα, θα αγοράσει μεταξύ άλλων τον πύργο του Σοτού, στις Αρδέννες.

Δύο χρόνια αργότερα, παντρεύεται τη Μονίκ Ολιβιέ, αφού στο μεταξύ έχει γεννηθεί ο γιος τους. Μετά τη σύλληψή του και την ομολογία του, ο Φουρνιρέ αποκάλυψε ότι τα πτώματα δύο θυμάτων του ήταν θαμμένα στο πάρκο του πύργου του Σοτού.

Στις 28 Μαΐου 2008 ο Φουρνιρέ, 66 ετών πλέον, καταδικάζεται από το Εφετείο των Αρδεννών σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς τη δυνατότητα αναστολής, για επτά φόνους, βιασμούς ή απόπειρες βιασμού, καθώς και για επιθέσεις σε άλλες τρεις νεαρές γυναίκες που κατάφεραν να του ξεφύγουν. Η Μονίκ Ολιβιέ καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια για συνέργεια σε τέσσερις φόνους και τον βιασμό ενός κοριτσιού. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2010.

Τον Φεβρουάριο του 2018 ο Φουρνιρέ ομολόγησε τους φόνους των Τζοάνα Πάρις και Μαρί-Ανζέλ Ντομές, που διαπράχθηκαν στο διάστημα 1988-90 στην Ιόν. Η σορός της δεύτερης δεν έχει βρεθεί μέχρι και σήμερα. Την ίδια χρονιά καταδικάστηκε ξανά σε ισόβια για τον φόνο της Φαριντά Αμίς, ενώ η Ολιβιέ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για αυτήν την υπόθεση.

Το 2019 οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του για την εξαφάνιση της Εστέλ Μουζέν. Είχε θεωρηθεί ύποπτος και στο παρελθόν για την υπόθεση αυτή, αλλά παρουσίασε άλλοθι, το οποίο τελικά το κατέρριψε η Μονίκ Ολιβιέ, η οποία πέρσι τον Αύγουστο παραδέχτηκε ότι ο πρώην σύζυγός της απήγαγε το κορίτσι, το βίασε και το στραγγάλισε. Μέχρι και σήμερα πάντως, παρά τις έρευνες στις ιδιοκτησίες του Φουρνιρέ στις Αρδέννες, δεν έχει βρεθεί η σορός της 9χρονης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο τέλος, οι δικαστικές αρχές της Γαλλίας ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του για την απαγωγή και τον θάνατο της 29χρονης Λιντί Λοζέ, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το 1993 στην περιοχή του Ορν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share