Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά σε πολυώροφο κτίριο στο Λονδίνο (Video)

Στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβεστικά οχήματα που δίνουν μάχη με τις φλόγες

7 Μαΐου 2021 13:38
Φωτιά σε πολυώροφο κτίριο στο Λονδίνο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά: Πάνω από 100 πυροσβέστες δίνουν μάχη αυτή την ώρα με τη φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο στο ανατολικό Λονδίνο, ξυπνώντας μνήμες από την τραγωδία στον πύργο Γκρένφελ, η οποία είχε κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Περίπου 20 πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί. Η πυροσβεστική κλήθηκε λίγο μετά τις 9 τοπική ώρα και δίνει μάχη με τις φλόγες που έχουν εξαπλωθεί σε τμήματα του 8ου, 9ου και 10ου ορόφου. Ωστόσο συναγερμός σήμανε πρόσφατα στον σταθμό Charing Cross του Λονδίνου μετά από ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε.

Άγνωστη μέχρι στιγμής η αιτία της πυρκαγιάς

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως δεν ενημερώθηκαν από τον συναγερμό για περισσότερο από μία ώρα, με έναν κάτοικο να σημειώνει πως το κατάλαβαν μόνο όταν ξύπνησαν από τη μυρωδιά του καπνού. Πιστεύεται πως το κτίριο έχει παρόμοια επένδυση με εκείνη στον πύργο Γκρένφελ, ο οποίος τυλίχτηκε στις φλόγες το 2017. Η τραγωδία εκείνη προκάλεσε 72 θανάτους

Από επίσημη έρευνα που έγινε για την τραγική αλληλουχία των γεγονότων του Ιουνίου του 2017, που έκαναν μια συνηθισμένη πυρκαγιά στην κουζίνα ενός διαμερίσματος να μετατραπεί σε πύρινη κόλαση, διαπιστώθηκε ότι στην τραγωδία αυτή συνέβαλε η εύφλεκτη επένδυση των τοίχων του πύργου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share