Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Ερντογάν: Σε ρόλο "αρνάκι" καλεί τους Έλληνες να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη μετά το διωγμό

Νέο show από τον Τούρκο πρόεδρο

7 Μαΐου 2021 12:59
Ερντογάν: Σε ρόλο
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

Τελειωμό δεν έχει το παραλήρημα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προέβη σε μια "απρόσμενη" κίνηση, προσκαλώντας τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που "εγκατέλειψαν" την Πόλη να επιστρέψουν.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω «κάλεσμα» φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Sabah ως κεντρικό θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας πως ο Ερντογάν καλεί τους Ρωμιούς να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αυτήν την τοποθέτηση κατά την διάρκεια του δείπνου ιφτάρ που παρέθεσε στους θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως τονίζει και το sigmalive.gr σήμερα το σύνολο σχεδόν των τουρκικών εφημερίδων προβάλλουν το πολύ καλό, οικείο και ζεστό κλίμα που υπήρξε στο ιφτάρ με τους ηγέτες των άλλων θρησκειών στην Τουρκία, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι ο Τούρκος ηγέτης «αγκάλιασε» τις μειονότητες. Ωστόσο «φάπες» έφαγε πρόσφατα ο Ερντογάν από ΗΠΑ-Γερμανία για τα σχέδιά του για την Κύπρο.

Το πρωτοσέλιδο της Sabah

Ερντογάν: Σε ρόλο 'αρνάκι' καλεί τους Έλληνες να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη μετά το διωγμό

Το δείπνο ιφτάρ

Να υπενθυμίσουμε ότι δείπνο ιφτάρ παρέθεσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Άγκυρα, στο οποίο παρευρέθησαν και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, εξέφρασε τις ευχές του προς τον Τούρκο Πρόεδρο και προς όλους τους μουσουλμάνους για το Ραμαζάνι και ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας και να ενισχύει τις προσπάθειες των αρμοδίων κρατικών και τοπικών αρχών, αλλά και των υγειονομικών υπηρεσιών, για την αντιμετώπισή της και τη στήριξη των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας.

Ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για τις θερμές ευχές του προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας με αφορμή την εορτή του Πάσχα. Το δείπνο ιφτάρ προσφέρεται κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share