Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πυροβολισμοί με πολλούς νεκρούς στο μετρό του Ρίο ντε Τζανέιρο

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης

6 Μαΐου 2021 19:35
Πυροβολισμοί με πολλούς νεκρούς στο μετρό του Ρίο ντε Τζανέιρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βραζιλία και πιο συγκεκριμένα στο Ρίο ντε Τζανέριο μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης έξω από σταθμό μετρό του Ρίο ντε Τζανέιρο, αφήνοντας τουλάχιστον 25 νεκρούς.

Η μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη φαβέλα Τζακαρετσίνιο, στη βόρεια ζώνη της βραζιλιάνικης πρωτεύουσας, κατά ομάδας εγκληματιών, που θεωρούνταν υπεύθυνοι για διακίνηση ναρκωτικών, ανθρωποκτονίες, περιστατικά ομηριών σε τρένα και στρατολόγηση παιδιών στον κόσμο του εγκλήματος.

Οι αναφορές της αστυνομίας κάνουν λόγο για 25 νεκρούς, οι 24 εκ των οποίων είναι ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση και ο ένας είναι αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα. Ωστόσο 100 Ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους σε μάχες με τον κυβερνητικό στρατό στο Αφγανιστάν.

200 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση

Περί τους 200 αστυνομικούς συμμετείχαν στην επιχείρηση, ενώ συνέδραμαν και άντρες του στρατού, προκειμένου να εμποδίσουν τους εγκληματίες να το σκάσουν μέσω του σιδηρόδρομου. Μεταξύ των τραυματιών, βρίσκονται δυο αστυνομικοί και δυο επιβάτες του μετρό, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα σε συρμό που διέσχιζε τον σταθμό Triagem τυ Ρίο, στη διάρκεια των πυροβολισμών.

Η ευρύτερη περιοχή τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, με τα καταστήματα να κατεβάζουν ρολά, μια κλινική να βάζει λουκέτο, ενώ σταμάτησε η λειτουργία σε ένα εμβολιαστικό κέντρο κατά της Covid. Παράλληλα, κάτοικοι βγήκαν σε κεντρικό δρόμο και τον απέκλεισαν, διαμαρτυρόμενοι για τα αυξημένα επίπεδα εγκληματικότητας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share