Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο Μεξικό: Κατέρρευσε γέφυρα του Μετρό & έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα - Τουλάχιστον 13 νεκροί (photo-video)

Περισσότεροι από 70 οι τραυματίες

4 Μαΐου 2021 08:57
Τραγωδία στο Μεξικό: Κατέρρευσε γέφυρα του Μετρό & έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα - Τουλάχιστον  13 νεκροί (photo-video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια ανείπωτη τραγωδία με τουλάχιστον 13 νεκρούς και περίπου 70 τραυματίες σημειώθηκε στο Μεξικό με συρμό του Μετρό να εκτροχιάζεται μετά από κατάρρευση γέφυρας πάνω από την οποία περνούσε. Επίσης, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε σε θρησκευτική εκδήλωση στο βόρειο Ισραήλ, βυθίζοντας στο πένθος τη χώρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) όταν ένα τρένο που κινούνταν σε υπερυψωμένη γραμμή εκτροχιάστηκε και έπεσε στο έδαφος. Φωτογραφίες δείχνουν τους συρμούς του τρένου να αιωρούνται ενώ διασώστες επιχειρούν να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους.

Σε βίντεο που μετέδωσε η μεξικανική τηλεόραση, αλλά και χρήστες των κοινωνικών δικτύων φαίνεται κομμάτι του συρμού να κρέμεται στον αέρα. Σε πλάνα που μετέδωσε το Milenio TV φαίνεται να καταρρέει ο συρμός σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν στον δρόμο από κάτω, ενώ σε άλλο βίντεο διακρίνονται πληρώματα έκτακτης ανάγκης και πυροσβέστες στη σκηνή του δυστυχήματος να ψάχνουν για επιζώντες.

Στο twitter έχει αναρτηθεί και βίντεο στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί η στιγμή της πτώσης των συρμών.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι η τραγωδία σημειώθηκε όταν ένα όχημα έπεσε πάνω σε μια από τις κολώνες στήριξης των γραμμών.

Η γραμμή 12 στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα είναι μια από τις πιο καινούργιες στην Πόλη του Μεξικό καθώς τα εγκαίνιά της έγιναν το 2012.

Τα τρένα στη γραμμή αυτή κινούνται στις νότιες-νοτιοδυτικές περιοχές της πρωτεύουσας του Μεξικό στην οποία κατοικούν περίπου 9,2 εκατομμύρια άνθρωποι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share