Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το Hollywood αποχαιρετά την Ολυμπία Δουκάκη

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών

2 Μαΐου 2021 15:45
Το Hollywood αποχαιρετά την Ολυμπία Δουκάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ολυμπία Δουκάκη έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο σε ηλικία 89 ετών.

Η είδηση του θανάτου της βύθισε στο πένθος το Hollywood και αρκετοί έσπευσαν να την αποχαιρετήσουν με αναρτήσεις τους στα social media.

H Αμερικανική Ακαδημία των Όσκαρ έγραψε: «έφερε ζεστασιά, χιούμορ και πνεύμα στην σκηνή και στην οθόνη».

Η Ολυμπία Δουκάκη, ήταν ξαδέλφη του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία το 1988, Μάικλ Δουκάκη, και απεβίωσε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη χθες το πρωί, εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Σερ αναφέρθηκε στον θάνατο της Ολυμπίας Δουκάκη μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντάς την «καταπληκτική ηθοποιό» και προσθέτοντας: «Μίλησα μαζί της πριν από τρεις εβδομάδες. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένη».

Η οσκαρική ηθοποιός, η Βαϊόλα Ντέιβις, χαρακτήρισε την Ολυμπία Δουκάκη «την τέλεια ηθοποιό», η οποία «έκανε τους πάντες γύρω της καλύτερους» και «ήταν χαρά να συνεργάζεσαι μαζί της».

Λίγα λόγια για την Ολυμπία Δουκάκη

Η Ολυμπία Δουκάκη ξεκίνησε την θεατρική της καριέρα στην Βοστώνη το 1958 και το 1963 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία του Ρόμπερτ Ρόσεν Λίλιθ. Κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου το 1987 για τη συμμετοχή της στην ταινία «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού» (Moonstruck).

Δίδαξε επίσης από το 1965 στο τμήμα New School of Arts του πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Tisch της Νέας Υόρκης. Προς τιμήν της δίνεται κάθε χρόνο υποτροφία με το όνομά της σε φοιτητή ή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου που σημείωσε ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις.

Το 2020 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ολυμπία» του Χάρη Μαυρομιχάλη το οποίο καταγράφει πτυχές από τη ζωή και τη προσωπικότητα της Ολυμπίας Δουκάκη. Την ίδια χρονιά έλαβε το «Life Achievement Award» στα πλαίσια του 11ου Bridges International Film Festival, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share