Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέθανε η βασίλισσα των Ζουλού, έναν μηνά μετά την εκλογή της!

Θλίψη!

30 Απριλίου 2021 20:05
Πέθανε η βασίλισσα των Ζουλού, έναν μηνά μετά την εκλογή της!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θρηνεί η βασιλική οικογένεια των Ζουλού στη Νότια Αφρική, καθώς πέθανε η Βασίλισσα Σιγουίβι Μαντφόμπι Ντλαμίνι Ζούλου, έναν μόλις μήνα αφότου ανέλαβε την αντιβασιλεία.

Η 65χρονη βασίλισσα Μαντφόμπι έγινε προσωρινή ηγέτιδα της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας της χώρας τον περασμένο μήνα μετά το θάνατο του συζύγου της, Βασιλιά Γκούντγουιλ Ζουελιθίνι.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο θάνατός της έχει προκαλέσει έκπληξη στην οικογένεια καθώς ήταν τελείως αναπάντεχος.

Μετά και από αυτή την τραγική εξέλιξη, αναμένεται να οριστεί νέος διάδοχος ως κυβερνήτης του έθνους, των 11 εκατομμυρίων ατόμων.

«Βαθιά σοκαρισμένη και στενοχωρημένη η Βασιλική Οικογένεια ανακοινώνει την απροσδόκητη απώλεια της βασίλισσας της Αυτού Μεγαλειότητας, Σιγουίβι Μαντφόμπι Ντλαμίνι Ζούλου, αντιβασιλέα του έθνους των Ζουλού», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρίγκιπας Mangosuthu Buthelezi.

Δεν θα υπάρξει κενό ηγεσίας

Διαβεβαίωσε δε, ότι δεν θα υπάρξει κανέναν «κενό ηγεσίας στο έθνος των Ζουλού».

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ενδέχεται να υπάρξει αναταραχή στους κόλπους των διαδόχων του θρόνου.

Ο θρόνος δεν έχει επίσημη πολιτική εξουσία και ο ρόλος του μονάρχη στην ευρύτερη κοινωνία της Νοτίου Αφρικής είναι σε μεγάλο βαθμό τελετουργικός.

Ωστόσο, ασκεί σημαντική επιρροή στην χώρα με ετήσιο προϋπολογισμό που χρηματοδοτείται από φορολογούμενους άνω των 4,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share