Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στο Ισραήλ: Κατέρρευσε εξέδρα σε θρησκευτική γιορτή - 44 οι νεκροί

Στη γιορτή συμμετείχαν περισσότερα απο 10.000 άτομα

30 Απριλίου 2021 07:57
Θρίλερ στο Ισραήλ: Κατέρρευσε εξέδρα σε θρησκευτική γιορτή - 44 οι νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν σε δυστύχημα σε θρησκευτικό φεστιβάλ στα βορειοανατολικά του Ισραήλ. Το γιγαντιαίο ποδοπάτημα στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή είχε αποτέλεσμα να πεθάνουν τουλάχιστον 44 άνθρωποι, όπως ανέφεραν κέντρο άμεσης βοήθειας.

"Καταμετρήσαμε 38 νεκρούς επιτόπου, όμως έχουμε κι άλλους (τραυματίες που κατέληξαν) σε νοσοκομείο", δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού). Παράλληλα, να σας θυμίσουμε, ότι ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές στην Ελλάδα του ισραηλινού φαρμάκου.

Το νοσοκομείο Ζιβ, ένα από αυτά στα οποία διακομίστηκαν δεκάδες από τα 100 και πλέον θύματα, ανέφερε πως καταμετρά έξι νεκρούς, κατά συνέπεια το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία ανέρχεται σε τουλάχιστον 44. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκκενώνουν το σημείο και μεταφέρουν στα νοσοκομεία τους τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το δυστύχημα προκλήθηκε από μια εξέδρα που κατέρρευσε. Ωστόσο, οι υπηρεσίες διάσωσης το απέδωσαν στο συνωστισμό του πλήθους. Στην εβραϊκή θρησκευτική γιορτή του Λαγκ Μπα Όμερ, γύρω από τον φερόμενο τάφο του ραβίνου Σιμόν Μπαρ Γιοχάι, που ήταν ταλμουδιστής του 2ου αιώνα μ.Χ. και στον οποίο αποδίδεται το Ζοχάρ, κεντρικό βιβλίο του εβραϊκού μυστικισμό βρισκόντουσαν πάνω απο 10.000 άτομα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 650 λεωφορεία ναυλώθηκαν από όλη τη χώρα μεταφέροντας περίπου 30.000 άτομα. Περίπου 5.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για την ασφάλεια του προσκυνήματος.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν χαοτικές σκηνές, με αλλόφρονες πιστούς να προσπαθούν να περάσουν από μεταλλικούς φράκτες για να σωθούν και αστυνομικούς και τραυματιοφορείς να προσπαθούν να φθάσουν στους τραυματίες.

Πτώματα κείτονται πάνω σε φορεία, καλυμμένα με κουβέρτες, ενώ υπάρχουν αναφορές που αυξάνουν τον τραγικό αριθμό των θυμάτων σε 50. Το σκοτάδι φώτιζαν οι φάροι δεκάδων ασθενοφόρων που μετέφεραν τραυματίες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share