Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προς έγκριση το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό - Το μήνυμα της Κομισιόν

«Βασικό βήμα προς ελεύθερα και ασφαλή ταξίδια»

29 Απριλίου 2021 14:30
Προς έγκριση το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό - Το μήνυμα της Κομισιόν

Προς έγκριση προχωράει το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό από το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ η Κομισιόν στέλνει ενθαρρυντικό μήνυμα.

«Βασικό βήμα προς ελεύθερα και ασφαλή ταξίδια αυτό το καλοκαίρι».

Οι θεσμοί είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις, όπως ανέφερε.

Υπέρ της ταχείας ολοκλήρωσης των συζητήσεων για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό τάχθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μετά την υιοθέτηση από το ΕΚ της διαπραγματευτικής του θέσης. Ειδικότερα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Η υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της θέσης του για ένα ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό αποτελεί βασικό βήμα προς ελεύθερα και ασφαλή ταξίδια αυτό το καλοκαίρι.

Τώρα οι διαπραγματεύσεις με την πορτογαλική προεδρία μπορούν να ξεκινήσουν.

Θα υποστηρίξουμε και θα διευκολύνουμε μία ταχεία ολοκλήρωση αυτών των συζητήσεων».

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου υπογράμμισε ότι «το άνοιγμα των κοινωνιών μας πρέπει να γίνει με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των πολιτών», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έτοιμοι... για Ελλάδα: Ξοδεύουν 50 δις σε διακοπές και φαγητό οι Βρετανοί!

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τη Βρετανία για την χώρα μας, αφού οι κάτοικοι της χώρας δεν κρύβουν την πρόθεσή τους να «ξεσπάσουν» μετά την πανδημία με διακοπές και κατανάλωση φαγητού.

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Βασίλειο από τον Οργανισμό Οικονομικών και Επιχειρήσεων, ένα 46% κατάφερε στη διάρκεια του εφιάλτη του κορωνοϊού, τον τελευταίο χρόνο, να αυξήσει τις αποταμιεύσεις του, χωρίς φυσικά να αφήσουν τα χρήματά τους... να κάθονται.

Το ποσό αυτό, μάλιστα, εκτιμάται γύρω στα 192 δισεκατομμύρια λίρες, από τα οποία τα περισσότερα, ήτοι περίπου στα 50 δις, θα προοριστούν για διακοπές στο εξωτερικό και ενίσχυση της εστίασης στα μέρη, όπου θα πάνε οι Βρετανοί διακοπές, αφού είναι βέβαιο πως τους έχει λείψει το φαγητό εκτός σπιτιού.

Βρετανία: Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για το πώς θα ξοδέψουν τα χρήματα οι κάτοικοι της χώρας μετά την πανδημία

Η δημοσκόπηση έγινε σε 4.000 άτομα και το 34%, συγκεκριμένα, απάντησε πως σκοπεύει να ξοδέψει τις αποταμιεύσεις του σε ταξίδια και διακοπές, με τον Μπόρις Τζόνσον μάλιστα, που πρόσφατα προχώρησε σε μια προσβλητική για την Ελλάδα δήλωση, να αναφέρει πως περαιτέρω πτήσεις θα επιτραπούν από τις 17 Μαΐου του τρέχοντος έτους, με προϋπόθεση είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού είτε κάποιο αρνητικό τεστ.

Παράλληλα, ένα 29% των Βρετανών απαντά πως θα κάνει διακοπές στο εσωτερικό, ενώ ένα 28% τονίζει πως θα κρατήσει τα χρήματά του για τα εστιατόρια και τα καφέ, ήτοι την εστίαση. Επίσης, το 23% στην ίδια έρευνα αναφέρει πως θα ξοδέψει χρήματα για ενίσχυση ηλεκτρονικών αγαθών και μόλις ένα 10% θα τα δώσει σε υπηρεσίες σχετικές με την εκπαίδευση.

Τα μέρη όπου θα ξοδέψουν τα χρήματά τους οι Βρετανοί μετά τον κορωνοϊό

«Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να πάνε επιτέλους σε διακοπές, να φάνε και να ψωνίσουν. Αυτό θα τους δώσει ψυχολογία και θα αποτελέσει ανάσα για την αγορά», αναφέρει ο Κέβιν Μπράουν, ειδικός στο ζήτημα αποταμιεύσεων του Scottish Friendly.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share