Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Μάικλ Κόλινς: Ο «τρίτος άνθρωπος» της διαστημικής αποστολής Apollo 11

Τραγική είδηση!

28 Απριλίου 2021 20:34
Πέθανε ο Μάικλ Κόλινς: Ο «τρίτος άνθρωπος» της διαστημικής αποστολής Apollo 11
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε σε ηλικία 90 χρόνων ο αστροναύτης Μάικλ Κόλινς, της θρυλικής αποστολής Απόλλων 11 που προσεδάφισε τους πρώτους δύο ανθρώπους στη Σελήνη.

Σε ηλικία 90 χρόνων πέθανε ο αστροναύτης Μάικλ Κόλινς, ένας από τους τρεις πρωταγωνιστές της ιστορικής πρώτης προσεδάφισης του ανθρώπου στη Σελήνη. Η οικογένειά του στο Twitter ανάρτησε ανακοίνωση όπου επιβεβαιώνει το θάνατό του και σημειώνει πως «πέρασε τις τελευταίες μέρες του ήρεμα, με την οικογένειά του στο πλευρό του».

«Ο Μάικ πάντα αντιμετώπιζε τις προκλήσεις της ζωής με ταπεινότητα και χάρη. Και αντιμετώπισε κι αυτήν, την τελευταία του πρόκληση, με τον ίδιο τρόπο. Θα μας λείψει φρικτά. Ωστόσο, γνωρίζουμε το πόσο τυχερός ένιωθε ο Μάικ με τη ζωή που έζησε. Θα τιμμήσουμε την ευχή του να γιορτάσουμε κι όχι να θρηνήσουμε, τη ζωή αυτή» αναφέρει η ανακοίνωση.

Τραγωδία στην πυγμαχία: Πέθανε 19χρονος μποξέρ που κατέρρευσε στο ρινγκ

Είδηση σοκ συγκλονίζει τον παγκόσμιο αθλητισμό αφού την τελευταία του πνοή μετά από 10 ημέρες νοσηλείας άφησε ο 19χρονος μποξέρ, Rashed Al-Swaisat.

Ο νεαρός αθλητής κατέρρευσε στον τρίτο γύρο του αγώνα με τον Anton Winogradow στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στις 16 Απριλίου.

Έπειτα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον εγκέφαλο. Το βράδυ της Δευτέρας ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής του, σκορπίζοντας σε θλίψη τον κόσμο των μαχητικών αθλημάτων.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιορδανίας (JOC) επιβεβαίωσε επίσης τα νέα και έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια του αθλητή. «Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιορδανίας εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τον πόνο της για το θάνατο του αθλητή της εθνικής ομάδας πυγμαχίας, Ρασίντ Αλ-Σουεϊσάτ, ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας», ανέφερε η JOC, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση της Διεθνής Ομοσπονδία Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας: « Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του, στους οποίους προσφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Παγκόσμιος θρήνος: Πέθανε η Ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα

Θρήνο σε παγκόσμιο επίπεδο φέρνει ο θάνατος της Ιταλίδας τραγουδίστριας Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, γνωστής ως Μίλβα, σε ηλικία 81 ετών.

Η Μίλβα, ερμηνεύτρια των «Uomini addosso» και «L’ Immensita», που είχε θέματα υγείας εδώ και χρόνια, πέθανε χθες Παρασκευή (23/4) το βράδυ στο Μιλάνο, όπως δήλωσε η οικογένειά της στο ιταλικό πρακτορείο Ansa, με μια ακόμη σπουδαία τραγουδίστρια να πεθαίνει πρόσφατα.

Είχε ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του '60 και του '70, ενώ τα εντυπωσιακά, κόκκινα μαλλιά της ήταν αναγνωρίσιμα πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας της. Τη φώναζαν «Πάνθηρα» αλλά και «La Rossa», κυρίως λόγω των εμβληματικών μαλλιών της.

«Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Γεννημένη στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια - Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, η Μίλβα έκανε την εμφάνισή της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ιταλίας στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961.

Όταν η Μίλβα είχε τραγουδήσει Θάνο Μικρούτσικο

Η ντίβα του ιταλικού πενταγράμμου Μίλβα είχε συνεργαστεί το 1994 με τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, Θάνο Μικρούτσικο. Μία συνεργασία σταθμός, που ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα με ένα τηλεφώνημα το οποίο ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος θεώρησε αρχικά ως φάρσα. Καρπός της συνεργασίας αυτής ήταν ο δίσκος «Volpe d'amore» με τραγούδια του μουσικοσυνθέτη σε ιταλικό στίχο, αλλά και ένα κομμάτι σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, το οποίο η Ιταλίδα ερμηνεύτρια τραγούδησε στα ελληνικά.

Με αφορμή τα γενέθλια της Ιταλίδας ντίβας, ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης -που έφυγε από τη ζωή στις 28 Δεκεμβρίου 2019 - της είχε στείλει ένα βίντεο για να της ευχηθεί. Το βίντεο είχε δώσει στη δημοσιότητα η Μίλβα σε ένδειξη της μεγάλης της εκτίμησης για τον Θάνο Μικρούτσικο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share