Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εκπρόσωπος του Ερντογάν απαντάει στον Μπάιντεν: «Να κοιτάξει τη δική του ιστορία»

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έφερε αντιδράσεις

24 Απριλίου 2021 20:45
Εκπρόσωπος του Ερντογάν απαντάει στον Μπάιντεν: «Να κοιτάξει τη δική του ιστορία»

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Τουρκία απάντησε μέσω εκπροσώπου του Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, τόνισε:

«καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος επαναλαμβάνει τις συκοφαντίες εχθρών της Τουρκίας, που το μόνο που θέλουν είναι να βλάψουν τη χώρα μας. Συνιστούμε στον Αμερικανό πρόεδρο να κοιτάξει τη δική του ιστορία και το παρόν»

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε:

«Τα λόγια δεν αλλάζουν και δεν ξαναγράφουν την ιστορία. Δεν έχουμε να μάθουμε τίποτα από κανέναν ως προς το παρελθόν μας. Ο πολιτικός οπορτουνισμός είναι η μεγαλύτερη προδοσία στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση, η οποία βασίζεται στον λαϊκισμό».

Ιστορική στιγμή! Ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων- Η δήλωσή του

Μια μέρα μετά την επικοινωνία που είχε ο Τζο Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν, αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ενημερώσει τον Ερντογάν γι' αυτή του την πρόθεση.

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε την γενοκτονία της Αρμενίας

Η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν:

Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στη γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής περιόδου και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε ξανά μια τέτοια θηριωδία. Ξεκινώντας στις 24 Απριλίου 1915, με τη σύλληψη Αρμενίων διανοουμένων και ηγετών της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη από οθωμανικές αρχές, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν σε θάνατο σε μια εκστρατεία εξόντωσης.

Τιμούμε τα θύματα των Meds Yeghern, έτσι ώστε οι φρικαλεότητες που έγιναν να μην χαθούν ποτέ στην ιστορία. Και θυμόμαστε έτσι ώστε να παραμείνουμε πάντα σε εγρήγορση ενάντια στη διαβρωτική επίδραση του μίσους σε όλες τις μορφές του.

Από αυτούς που επέζησαν, οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να βρουν νέα σπίτια και νέες ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Με δύναμη και ανθεκτικότητα, ο Αρμενικός λαός επέζησε και ανοικοδόμησε την κοινότητά του. Με τις δεκαετίες οι Αρμένιοι μετανάστες έχουν εμπλουτίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με αμέτρητους τρόπους, αλλά δεν έχουν ξεχάσει ποτέ την τραγική ιστορία που έφερε τόσους πολλούς από τους προγόνους τους στις ακτές μας. Τιμούμε την ιστορία τους. Βλέπουμε αυτόν τον πόνο. Επιβεβαιώνουμε την ιστορία. Το κάνουμε αυτό όχι για να κατηγορούμε, αλλά για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share