Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Ρουστέμ Τατάρ

Θρήνος στην τουρκική πλευρά της Κύπρου

24 Απριλίου 2021 13:01
Πέθανε ο Ρουστέμ Τατάρ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος επικρατεί στην τουρκική πλευρά της Κύπρου, αφού έφυγε από τη ζωή ο Ρουστέμ Τατάρ, πατέρας του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, σε ηλικία 90 ετών.

Ευρέως γνωστός στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, ο πατέρας του ηγέτη του ψευδοκράτους, υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που μετέπειτα μετονομάστηκε σε Ελεγκτική Υπηρεσία.

Παρέμεινε στη συγκεκριμένη θέση μέχρι το 1963, ενώ είχε στενές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, με το θρήνο να επικρατεί στην ελληνική πλευρά για μια θλιβερή υπόθεση.

Τα συλλυπητήρια του Αναστασιάδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας στον κο Τατάρ τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του πατέρα του.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κος Τατάρ συμφώνησαν να έχουν συνάντηση στη Γενεύη στο περιθώριο της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, πέραν των επίσημων συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη.

Δολοφονία στην Κύπρο: Στο φως της δημοσιότητας νέες αποκαλύψεις για τον 59χρονο δράστη και το παρελθόν του

Κύπρος: Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύπρο το διπλό φονικό που έγινε όπου ένας 59χρονος σκότωσε την γυναίκα και τον γιο του ενώ προσπαθούσε να πνίξει το δεύτερο παιδί του.

Συγκεκριμένα ο 59χρονος δράστης υπεύθυνος για το διπλό φονικό φαίνεται πως και στο παρελθόν ήταν μπλεγμένος με έναν ακόμη φόνο που είχε γίνει.

Στο φως ήρθαν νέες αποκαλύψεις για τον 59χρονο.

Κύπρος: Οι νέες πληροφορίες για τον 59χρονο

Ειδικότερα ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα ο 59χρονος φερόμενος δράστης του διπλού φονικού που σημειώθηκε χθες στην περιοχή Εργάτες στην Κύπρο.

Χθες εξετάστηκε από ψυχίατρο και κρίθηκε ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι ο φερόμενος ως ύποπτος στην ηλικία των 14 ετών είχε εμπλακεί και σε άλλο φονικό, με θύμα 10χρονη. Για τη δολοφονία του 1976 δεν είχε καταδικαστεί, λόγω ηλικίας.

Όπως είπε, σήμερα θα γίνει η διαδικασία προφυλάκισης του υπόπτου, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες καθώς ο 59χρονος νοσηλεύεται και λόγω της πανδημίας θα πρέπει να γίνει ειδική διαδικασία αναφέρει το sigmalive.com.

Το χρονικό του περιστατικού

Θύματα του διπλού φονικού, που διαπράχθηκε λίγο μετά τις 06:00 χθες (11.02) το πρωί είναι η 52χρονη σύζυγος και ο ένας εκ των γιων του, ηλικίας 20 ετών.

Ο 59χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν μαχαίρια, φέρεται να τραυμάτισε και τον άλλο γιο του, 25 ετών, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share