Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Παγκόσμιος θρήνος: Πέθανε η Ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα

Είχε συνεργαστεί με τον Θάνο Μικρούτσικο

24 Απριλίου 2021 12:33
Παγκόσμιος θρήνος: Πέθανε η Ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνο σε παγκόσμιο επίπεδο φέρνει ο θάνατος της Ιταλίδας τραγουδίστριας Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, γνωστής ως Μίλβα, σε ηλικία 81 ετών.

Η Μίλβα, ερμηνεύτρια των «Uomini addosso» και «L’ Immensita», που είχε θέματα υγείας εδώ και χρόνια, πέθανε χθες Παρασκευή (23/4) το βράδυ στο Μιλάνο, όπως δήλωσε η οικογένειά της στο ιταλικό πρακτορείο Ansa, με μια ακόμη σπουδαία τραγουδίστρια να πεθαίνει πρόσφατα.

Είχε ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του '60 και του '70, ενώ τα εντυπωσιακά, κόκκινα μαλλιά της ήταν αναγνωρίσιμα πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας της. Τη φώναζαν «Πάνθηρα» αλλά και «La Rossa», κυρίως λόγω των εμβληματικών μαλλιών της.

«Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Γεννημένη στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια - Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, η Μίλβα έκανε την εμφάνισή της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ιταλίας στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961.

Όταν η Μίλβα είχε τραγουδήσει Θάνο Μικρούτσικο

Η ντίβα του ιταλικού πενταγράμμου Μίλβα είχε συνεργαστεί το 1994 με τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, Θάνο Μικρούτσικο. Μία συνεργασία σταθμός, που ξεκίνησε δύο χρόνια νωρίτερα με ένα τηλεφώνημα το οποίο ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος θεώρησε αρχικά ως φάρσα. Καρπός της συνεργασίας αυτής ήταν ο δίσκος «Volpe d'amore» με τραγούδια του μουσικοσυνθέτη σε ιταλικό στίχο, αλλά και ένα κομμάτι σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, το οποίο η Ιταλίδα ερμηνεύτρια τραγούδησε στα ελληνικά.

Με αφορμή τα γενέθλια της Ιταλίδας ντίβας, ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης -που έφυγε από τη ζωή στις 28 Δεκεμβρίου 2019 - της είχε στείλει ένα βίντεο για να της ευχηθεί. Το βίντεο είχε δώσει στη δημοσιότητα η Μίλβα σε ένδειξη της μεγάλης της εκτίμησης για τον Θάνο Μικρούτσικο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share