Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Τουρισμός: Οι Βρετανοί ετοιμάζουν διαβατήριο εμβολιασμού για τις διακοπές τους στην Ελλάδα

Έρχονται οι τουρίστες στη χώρα μας!

22 Απριλίου 2021 13:42
Τουρισμός: Οι Βρετανοί ετοιμάζουν διαβατήριο εμβολιασμού για τις διακοπές τους στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και οι αρμόδιοι υπουργοί βιάζονται για να ετοιμαστούν τα διαβατήρια Covid προκειμένου να είναι εγκαίρως έτοιμα για να ξεκινήσουν τα ταξίδια στις 17 Μαΐου στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία θα ανοίξουν τα σύνορά τους τον Ιούνιο, όπως σημειώνεται.

Η απαγόρευση που έχει επιβληθεί από την ΕΕ δεν αναμένεται να ισχύσει για το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του προγράμματος εμβολιασμού του, καθώς περισσότεροι από 33 εκατομμύρια έχουν κάνει μία δόση και 10 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί ήδη πλήρως, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Τουρισμός: Οι Βρετανοί ετοιμάζουν διαβατήριο εμβολιασμού για τις διακοπές τους στην Ελλάδα

Στα σχέδια της ΕΕ είναι να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να ταξιδέψουν ελεύθερα και να αποφύγουν τεστ και καραντίνα, κάτι που δημιουργεί ελπίδες σε εκατομμύρια για ένα ταξίδι στο εξωτερικό για διακοπές μετά από περισσότερο από έναν χρόνο. Αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν αυτή την εβδομάδα την πρώτη τους συνάντηση για να συζητήσουν τα σχέδια αυτά αλλά φέρεται να έχουν αποφασίσει ήδη ότι τα ποσοστά εμβολιασμών θα αποτελέσουν το κλειδί για να αποφασιστεί ποιοι θα μπορούν να ταξιδέψουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βρετανοί θα είναι «σίγουρα» ανάμεσα στους πρώτους στους οποίους θα επιτραπεί να ταξιδέψουν μέσω των διαβατήριων εμβολιασμού.

"Η Ελλάδα προχωρά μόνη μπροστά...": Ο γερμανικός Τύπος για τον τουρισμό

«Την αναβίωση του τουρισμού υπόσχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, με το οποίο διευκολύνονται τα ταξίδια. Την ώρα όμως που η Ε.Ε. συζητά ακόμα την μορφή του πιστοποιητικού η Ελλάδα δημιουργεί τετελεσμένα», γράφει η Handelsblatt με τίτλο «Η Ευρώπη παλεύει για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Η οικονομική εφημερίδα παρατηρεί:

«Τη στιγμή που η Ευρώπη δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας οι 27 σχεδιάζουν το άνοιγμα του τουρισμού την καλοκαιρινή περίοδο με τη βοήθεια ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Όπως όμως συμβαίνει συχνά στην ΕΕ, απέχουμε ακόμα πολύ από μια ενιαία ευρωπαϊκή λύση. Μερικές χώρες όμως επείγονται και δημιουργούν τετελεσμένα.

Ο γερμανικός Τύπος για τον τουρισμό

Από τη Δευτέρα η Ελλάδα επιτρέπει πλέον την είσοδο τουριστών από την ΕΕ και αρκετές άλλες χώρες υπό τη προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί ή προσκομίζουν αρνητικό τεστ PCR καταργώντας παράλληλα την επταήμερη καραντίνα. Το νέο μέτρο ισχύει για τουρίστες από ΕΕ, Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Σερβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ισραήλ.

Ήδη από τις αρχές του χρόνου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους ευρωπαίους ηγέτες, ο οποίος σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν τάσσονταν υπέρ ενός πιστοποιητικού αποστέλλοντας στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ακόμα και δείγμα ενδεχόμενου πιστοποιητικού. Και επειδή ακόμα αναμένουμε το πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η Ελλάδα αποφάσισε και προχωρά μόνη μπροστά» αναφέρει η Deutsche Welle!

Το έγκλημα συνεχίζεται: Οι Έλληνες μένουν στο σπίτι και η κυβέρνηση «κόβει» την καραντίνα στους τουρίστες

Το έγκλημα του τουρισμού δείχνει έτοιμο να συνεχιστεί, αφού η κυβέρνηση μοιάζει έτοιμη να δώσει «ελεύθερο πάσο» σε τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες πέντε χώρες, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, τη στιγμή που οι κάτοικοι της χώρας παραμένουν στο σπίτι.

Μάλιστα η άρση του εν λόγω περιορισμού αναμένεται να γίνει από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο Reuters.

«Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Τον περασμένo μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα ήρε την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και έφεραν αρνητικό τεστ, με το πείραμα των Ολλανδών να έχει ήδη ξεκινήσει.

Κορωνοϊός: Αυτοί οι ταξιδιώτες δε θα χρειάζονται καραντίνα

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και Κέρκυρας, και δύο συνοριακές διαβάσεις.

Αυτοί οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, αρκεί να αποδεικνύουν ότι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου κορωνοϊού ή αρκεί να δείξουν ότι έχουν αρνητικό PCR τεστ που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους. Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, οι τουρίστες θα υπόκεινται σε εγχώριους περιορισμούς του lockdown.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν τώρα, όλοι οι ξένοι που φθάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού και να μπαίνουν σε καραντίνα για 7 ημέρες, ενώ για τους επιβάτες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απαιτείται δεύτερο τεστ κατά την άφιξή τους.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share