Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Τζορτζ Φλόιντ: Αυτό έγραψε στο χέρι του πριν από την ετυμηγορία ο δολοφόνος του

Μια παράξενη κίνηση...

21 Απριλίου 2021 17:49
Τζορτζ Φλόιντ: Αυτό έγραψε στο χέρι του πριν από την ετυμηγορία ο δολοφόνος του
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα παράξενο περιστατικό συνέβη στη δίκη του αστυνομικού, Ντέρεκ Σόβιν, που δολοφόνησε τον Τζόρτζ Φλόιντ, με τον ίδιο να προχωρά σε μια παράξενη κίνηση πριν ακούσει την ετυμηγορία.

Κάποιοι παρατήρησαν ότι ο πρώην αστυνομικός είχε κάτι γραμμένο στο χέρι του, περιμένοντας να ακούσει την καταδικαστική ετυμηγορία της Τρίτης για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Τζορτζ Φλόιντ: Το παράξενο περιστατικό της δίκης

Όπως αποδείχτηκε, ο Σόβιν είχε γράψει το τηλέφωνο του δικηγόρου του. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο δικηγόρος του, Έρικ Νέλσον, στην ιστοσελίδα TMZ, λέγοντας πως ο πελάτης του έγραψε το τηλέφωνό του στο χέρι περιμένοντας πως θα καταδικαστεί για την υπόθεση και θα αρθεί η αναστολή του.

Ο πρώην αστυνομικός θα ακούσει την ποινή του σε 8 εβδομάδες…

Τζορτζ Φλόιντ: Αποζημίωση 27 εκατ. δολαρίων στην οικογένειά του

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ιστορία των ΗΠΑ, τόσο για όσα έγιναν τη στιγμή του θανάτου του όσο και όσα ακολούθησαν με τις διαδηλώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά στο τέλος η οικογένειά του θα γνώριζε μια δικαίωση, λαμβάνοντας την αποζημίωση των 27 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τζορτζ Φλόιντ: Εκεί θα καταλήξουν τα χρήματα που παίρνει η οικογένειά του

Σημειώνεται ότι ένα κομμάτι από τα χρήματα που έλαβε, η οικογένεια θα τα διαθέσει ως δωρεά στο δήμο και τους κατοίκους της Μινεάπολης.

Στην Αγγλία, όπως αναφέρει το Mega, η 33χρονη Σάρα Έβεραντ αποδείχτηκε ότι δολοφονήθηκε από εν ενεργεία αστυνομικό, ο οποίος την τεμάχισε.

Μένοντας στην Αγγλία, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της εμφάνιση μετά τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, συμμετέχοντας στην βρετανική μέρα επιστήμης.

Την ίδια ώρα, το σατυρικό γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo παίρνει θέση στην κόντρα του ζευγαριού με το παλάτι, με ένα ιδιαίτερο σκίτσο στο εξώφυλλό του.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share