Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τσαβούσογλου: "Ο Δένδιας με στενοχώρησε - Δεν ήταν ειλικρινής μαζί μου"

Τι είπε για το ενδεχόμενο συνάντησης Ερντογάν - Μητσοτάκη

21 Απριλίου 2021 09:58
Τσαβούσογλου:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νίκος Δένδιας την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στην Άγκυρα προκειμένου να συνομιλήσει για τα ελληνοτουρκικά με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στην επικείμενη συνέντευξη Τύπου υπήρξαν και εντάσεις που φυσικά ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας δεν τις άφησε ασχολίαστες.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος απάντησε σε όλες τις προκλήσεις του ομολόγου του, μιλώντας στο τουρκικό μέσο Haberturk τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Έλληνας ΥΠΕΞ δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα και δεν ήταν ειλικρινής. Πριν από τη συνέντευξη τύπου η ελληνική πλευρά μας είχε πει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε κάποια φράση η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα.

Με αυτή την προσέγγιση όμως που επέδειξε η ελληνική πλευρά δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσουν πάρα πέρα οι σχέσεις. Εμείς παρόλα αυτά είμαστε έτοιμοι χωρίς προϋποθέσεις να συζητήσουμε θέματα των οποίων οι λύσεις είναι πιο εύκολες. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είναι προσωπικός μου φίλος. Και συνεργάτης μου επίσης. Δεν συμπεριφέρθηκαν ειλικρινά. Αυτό είναι που με στεναχώρησε. Διαφορετικά, έχουμε απάντηση σε ό,τι λένε. Δεν φοβόμαστε», είπε.

Τσαβούσογλου: 'Ο Δένδιας με στενοχώρησε - Δεν ήταν ειλικρινής μαζί μου'

«Ο Ερντογάν πάντα έτοιμος για συνάντηση με τον Μητσοτάκη»

Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Νίκος Δένδιας θα τον προσκαλέσει στην Αθήνα. «Συμφωνήσαμε σε έναν οδικό χάρτη στη συνάντηση με τον πρόεδρό μας. Ο Δένδιας θα με προσκαλέσει στην Αθήνα. Μετά τη συνάντησή μας, θα κανονίσουμε και συνάντηση του προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Θα αποφασίσουμε για αυτό αργότερα. Ο πρόεδρός μας είπε: Είμαι πάντα έτοιμος να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τσαβούσογλου είπε ότι «επί 53 χρόνια συζητάμε για μια ομοσπονδιακή λύση. Οι συζητήσεις δεν έχουν ευοδωθεί. Δεν βρέθηκε κάποια λύση. Επομένως θα βάλουμε στο τραπέζι τη λύση των δύο κρατών».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share