Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στο Ιράν

Κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο!

18 Απριλίου 2021 11:44
Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στο Ιράν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στο Ιράν. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το εστιακός βάθος ήταν 5 χλμ. Επίσης, σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην ακτή της Χονσού στην Ιαπωνία.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στην επαρχία Μπουσέχρ, στην οποία βρίσκονται και πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως ανέφερε το κρατικό δίκτυο του Ιράν. Δεν υπάρχουν για την ώρα αναφορές για ζημιές.

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Αλγερία - Κατέρρευσαν κτίρια (Video)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της ανατολικής Αλγερίας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικών ερευνών (USGS), ο σεισμός σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Επίκεντρο του σεισμού ήταν ο θαλάσσιος χώρος 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Μπετζάγια, με την σεισμική δόνηση να πραγματοποιείται στη 01:04 (τοπική ώρα, 02:04 ώρα Ελλάδας), κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το USGS.

Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί της τάξεως των 5.2 και 4.7 Ρίχτερ, με τις πρώτες εικόνες να δείχνουν σοβαρές ζημιές σε κτίρια.

Παράλληλα, αρκετές είναι οι εξελίξεις μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έγιναν τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας και ειδικά στον Τύρναβο που σημειώθηκαν 6,3 Ρίχτερ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share