Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα δάκρυα του Καρόλου στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου (photo)

Συντετριμμένος στο τελευταίο "αντίο"

17 Απριλίου 2021 20:42
Τα δάκρυα του Καρόλου στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κηδεύτηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος σήμερα. Η οικογένειά του, με πρώτο τον πρίγκιπα Κάρολο, συνόδευσε τη σορό του στο παρεκκλήσι του Γουίνδσορ και παρακολούθησε την κηδεία, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Συντετριμμένη η βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν τα δύο πρόσωπα στην κηδεία, στην οποία παρέστησαν 30 άτομα, 29 μέλη της βασιλικής οικογένειας και η φίλη του Φιλίππου Πένι Ρόμσεϊ, τα οποία λύγισαν. Οι κάμερες κατέγραψαν τα δάκρυα του πρίγκιπα Καρόλου ενώ ηγούνταν της πομπής πίσω από το φέρετρο του πατέρα του.

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα Φίλιππο η πρίγκιπας Κάρολος

Τον ακολουθούσαν οι γιοι του Γουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι μολονότι δεν περπάτησαν δίπλα δίπλα κατ' εντολή της βασίλισσας, μετά το πέρας της κηδείας ήρθαν κοντά και μίλησαν μεταξύ τους με τις κάμερες να καταγράφουν αυτό που πολλοί σχολίασαν ως μια αυθόρμητη προσέγγιση.

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ο πρίγκιπας Κάρολος, με δάκρυα στα μάτια, κάθισε μαζί με την σύζυγό του Καμίλα, απέναντι ακριβώς από τη βασίλισσα, η οποία αποχαιρέτησε τον άνδρα που στάθηκε στο πλευρό της επί 73 χρόνια.

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Το ελληνικό στοιχείο πάνω στην σημαία του φέρετρου του

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου της Βρετανίας στο παρεκκλήσι του Πύργου του Ουίνδσορ. Η σημαία που έχει τυλίξει το φέρετρο του πρίγκιπα έχει και ελληνικό στοιχείο λόγω της καταγωγής του, καθώς είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα.

Η σημαία αυτή έχει τέσσερα διαφορετικά τμήματα. Επάνω αριστερά απεικονίζονται τρία λιοντάρια και καρδιές, από το δανέζικο οικόσημο. Δεξιά, υπάρχει ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο, από την ελληνική σημαία. Οι λευκές και μαύρες ρίγες που βρίσκονται κάτω αριστερά στη σημαία αντιπροσωπεύουν την οικογένεια Μαουντμπάτεν και δεξιά υπάρχει ένα κάστρο, για το Εδιμβούργο του οποίου ήταν δούκας ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Το φέρετρο που μετέφερε την σορό του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο Land Rover για την βασιλική πομπή που κατέληξε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η εντολή για την ενδυμασία στην κηδεία

Η Βασίλισσα Ελισάβετ βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές μετά την απώλεια του επί 73 χρόνια συζύγου της, Πρίγκιπα Φίλιππου, με την ίδια να ετοιμάζει την κηδεία του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Βασίλισσα αποφάσισε να μην φορέσει κανένα από τα ανδρικά μέλη της οικογένειας στολή όπως και η Πριγκίπισσα Άννα, κόρη του Φίλιππου και της Ελισάβετ και έτσι με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνει και τον Πρίγκιπα Harry ο οποίος δεν θα φορούσε στολή καθώς πλέον είναι εκτός βασιλικής οικογένειας.

Πρίγκιπας Φίλιππος - Πριγκίπισσα Ελισάβετ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share