Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο στην Αίγυπτο - Τουλάχιστον 20 νεκροί (Video)

Το όχημα ανατράπηκε ενώ προσπερνούσε φορτηγό και πήραν και τα δύο φωτιά

14 Απριλίου 2021 10:02
Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο στην Αίγυπτο - Τουλάχιστον 20 νεκροί (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα έλαβε χώρα σε επαρχία της Αιγύπτου, 400 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, το Κάιρο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ενώ άλλοι 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αίγυπτο μετά από εκτροχιασμό τρένου.

Το συμβάν έγινε στην επαρχία Σιούντ, την ώρα προσπέρασης. Το λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό με αποτέλεσμα να γίνουν και τα δύο βαριά οχήματα μια άμορφη μάζα σιδερικών και να τυλιχθούν στις φλόγες.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες και να σώσουν τους υπόλοιπους από βέβαιο θάνατο.

Κορωνοϊός: Συγγενείς ουρλιάζουν & γιατρός κάθεται σε πανικό στο πάτωμα - Εικόνες γροθιά στο στομάχι σε νοσοκομεία της Αιγύπτου (Video)

Κορωνοϊός: Εικόνες γροθιά στο στομάχι έρχονται από δύο νοσοκομεία της Αιγύπτου με συγγενείς να ουρλιάζουν και μία γιατρό να κάθεται σε πανικό στο πάτωμα, καθώς τελείωσαν τα αποθέματα οξυγόνου σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι από αυτούς να πεθάνουν

Το πρώτο έρχεται από το νοσοκομείο της πόλης Zefra (στις 2 Ιανουαρίου) και το δεύτερο από το νοσοκομείο της πόλης El Husseiniya (στις 3 Ιανουαρίου). Παρόμοιες σκηνές «κόλασης» έχουν καταγραφεί και στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, με γιατρούς να αναζητούν χώρους για τις σορούς.

Γιατροί τρέχουν να σώσουν ασθενείς καθώς πλέον δεν υπάρχει οξυγόνο, ενώ συγγενής ουρλιάζει από τον πανικό του. «Σκότωσαν τη μητέρα μου» ακούγεται να λέει. «Όλοι οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι νεκροί, μόνο οι γιατροί ζουν» λέει άλλος.

Μία γιατρός κάθεται στο πάτωμα σε κατάσταση πανικού, με την εικόνα της να γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι υγειονομικές αρχές στην Sharqia αρνούνται ότι τελείωσαν τα αποθέματα οξυγόνου στις ΜΕΘ. Στην Αίγυπτο οι νεκροί από τον κορονοϊό είναι 7.863 και ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων 143.464.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share