Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Χαμός στη Βρετανία: Ξεχύθηκαν στις παμπ - «Πλημμύρισαν» με κόσμο οι δρόμοι στο Λονδίνο (Video)

Χάος μετά τη χαλάρωση των περιορισμών

13 Απριλίου 2021 15:19
Χαμός στη Βρετανία: Ξεχύθηκαν στις παμπ - «Πλημμύρισαν» με κόσμο οι δρόμοι στο Λονδίνο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χαμός στη Βρετανία: Μια μικρή «γεύση» ελευθερίας πήραν οι Βρετανοί τη Δευτέρα μετά το άνοιγμα καταστημάτων, κομμωτηρίων, γυμναστηρίων και κήπων των παμπ.

Μετά από τέσσερις μήνες, οι κάτοικοι του Λονδίνου και άλλων πόλεων της Αγγλίας απόλαυσαν ένα ποτό στις αγαπημένες τους παμπ και φυσικά το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Οι εξωτερικοί χώροι των παμπ και των μπαρ άνοιξαν για να υποδεχτούν τους Βρετανούς. Η μέρα έγινε νύχτα στο Λονδίνο, ενώ στο Σόχο αστυνομικοί προσπαθούσαν να κάνουν τους πολίτες να κρατήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές από το πάρτι που στήθηκε στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την British Beer and Pub Association, μια εμπορική ένωση που εκπροσωπεί τις ζυθοποιίες και τις παμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να δοθούν 15 εκατομμύρια ποτήρια μπίρας αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι πελάτες πανηγύρισαν όταν τα πρώτα ποτήρια μπίρας σερβιρίστηκαν στη μεγαλύτερη παμπ της χώρας τη Δευτέρα, μετά τη χαλάρωση των περιορισμών που έχει επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα, οι πολίτες ξεχύθηκαν και στα μαγαζιά του Λονδίνου, όπου σχηματίστηκαν ουρές για παπούτσια και ρούχα σε προσφορά, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Σημειώνεται πως η Βρετανία έχει διαθέσει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 σε όλο τον πληθυσμό της με ηλικία άνω των 50 ετών, πετυχαίνοντας το στόχο που είχε τεθεί για την προσφορά εμβολίων στις εννέα ομάδες υψηλής προτεραιότητας μέχρι τη 15η Απριλίου.

Η χώρα υλοποίησε ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βρέθηκε πίσω μόνο από το Ισραήλ στην αναλογία του πληθυσμού της που έλαβε τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share