Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ξεκίνησε η παράδοση στην ΕΕ - Πότε φτάνει στην Ελλάδα

Όλες οι λεπτομέρειες...

12 Απριλίου 2021 15:20
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ξεκίνησε η παράδοση στην ΕΕ - Πότε φτάνει στην Ελλάδα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η Johnson & Johnson ξεκίνησε τη Δευτέρα να παραδίδει τις πρώτες δόσεις του μονοδοσικού της εμβολίου κατά της COVID-19 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Επίσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την αξιολόγηση θρομβοεμβολικών περιστατικών που αναφέρθηκαν μετά τη χορήγηση του για τον κορωνοϊό.

Το Βέλγιο θα παραλάβει σήμερα 36.000 δόσεις, ωστόσο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εντός λίγων ημερών, όπως αναφέρει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που αφορούν σε υλικοτεχνικές λεπτομέρειες.

Ο πρώτος εμβολιασμός με Johnson & Johnson αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Το ισχυρό σημείο αυτού του νέου εμβολίου είναι ότι αρκεί μόνο μία δόση, γεγονός που σημαίνει ότι οι 36.000 δόσεις προορίζονται για αντίστοιχο αριθμό πολιτών.

Η εταιρεία σχεδίαζε αρχικά να ξεκινήσει τις παραδόσεις στις αρχές Απριλίου, καθυστέρησε όμως λόγω ζητημάτων που σχετίζονται με την παραγωγή. «Η Johnson & Johnson ξεκινά την αποστολή εμβολίων στην ΕΕ σήμερα. Πολύ καλά νέα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Peter Liese.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει στην ΕΕ μέχρι το τέλος του Ιουνίου 55 εκατομμύρια δόσεις και άλλες 120 εκατομμύρια δόσεις το τρίτο τρίμηνο του έτους, δήλωσε ο επίτροπος Τιερί Μπρετόν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραλάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου μεθαύριο. Η Ελλάδα θα λάβει 1,3 εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές – 960.000 εκ των οποίων αναμένονται τον Ιούνιο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share