Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Σουέζ: Πλοίο με ελληνική σημαία μπλόκαρε ξανά τη διώρυγα!

Έμεινε κλειστή για περίπου 30 λεπτά

7 Απριλίου 2021 08:17
Σουέζ: Πλοίο με ελληνική σημαία μπλόκαρε ξανά τη διώρυγα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνήθεια τείνει να γίνει το μποτιλιάρισμα στη Διώρυγα του Σουέζ! Συγκεκριμένα ακόμη ένα πλοίο, αυτή τη φορά υπό ελληνική σημαία, έκλεισε χτες, Τρίτη, για λίγη ώρα τη διώρυγα του Σουέζ, οπως και το Ever Given.

Ένα πλοίο έκλεισε για λίγο ξανά το κανάλι του Σουέζ, σύμφωνα με πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 λεπτά για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Το νέο συμβάν έλαβε χώρα στο νότιο τμήμα του καναλιού, εμποδίζοντας σχεδόν όλη την κυκλοφορία μέσω της πλωτής οδού, πρόσθεσε η πηγή.

Πλάνα από την κυκλοφορία στην περιοχή από το MarineTraffic δείχνουν ότι ένα πλοίο μπλόκαρε την κυκλοφορία την Τρίτη, με ρυμουλκά να σπεύδουν να βοηθήσουν το Minerva Nike, ένα πετρελαιοφόρο αργού πετρελαίου που πλέει κάτω από ελληνική σημαία της Ελλάδας.

«Πράγματι, το πλοίο μπλόκαρε για λίγο, αλλά το συμβάν έχει τελειώσει και το πλοίο είναι ήδη σε πορεία» ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν «το πολύ 30 λεπτά» για την αποκατάσταση της κίνησης στην περιοχή του καναλιού.

Το Rumford, ένα άλλο πετρελαιοφόρο, φαίνεται ότι σταμάτησε ακριβώς βόρεια του Minerva Nike, αναφέροντας προβλήματα στον κινητήρα.

Υπενθυμίζεται πως το Ever Given προσάραξε στο νότιο τμήμα της Διώρυγας, εν μέσω ισχυρών ανέμων, την περασμένη Τρίτη, προκαλώντας «έμφραγμα» στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα. Συγκεκριμένα, περίπου το 10% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου περνά από τη Διώρυγα του Σουέζ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share