Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Καπιτώλιο - Έπεσαν πυροβολισμοί!

Aναφορές για τραυματίες αστυνομικούς

2 Απριλίου 2021 20:36
ΗΠΑ: Συναγερμός στο Καπιτώλιο - Έπεσαν πυροβολισμοί!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός στις ΗΠΑ έπειτα από αναφορές για περιστατικό με πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα media των ΗΠΑ, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε προστατευτικές μπάρες στο Καπιτώλιο, ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς κατά αστυνομικών.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο στο διαδίκτυο από το αυτοκίνητο που έπεσε στις προστατευτικές μπάρες, με αναφορές για τραυματισμό δυο ανθρώπων που ήδη διακομίζονται σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο βίντεο έχει αρχίσει να γίνεται viral στο Twitter, καθώς σε αυτό φαίνεται ένα ελικόπτερο της αστυνομίας να προσγειώνεται στην Ανατολική πτέρυγα του Καπιτώλιου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όσους εργάζονται και κινούνται στο Καπιτώλιο, η ασφάλεια απέστειλε μήνυμα έτσι ώστε να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία.

«Εξωτερική απειλή, δεν επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος, μείνετε μακριά από τα παράθυρα και τις πόρτες. Αν είστε σε εξωτερικό χώρο, καλυφθείτε», αναφέρει το μήνυμα.

Οι αρχές επιβεβαιώνουν τον πυροβολισμό τουλάχιστον ενός ατόμου έξω από το Καπιτώλιο. Παράλληλα, αναφέρουν πως ένα όχημα έπεσε πάνω στην προστατευτική μπάρα στο Βόρειο μέρος του συμπλέγματος κτηρίων του αμερικανικού Καπιτώλιου, προκαλώντας τον τραυματισμό δυο αξιωματικών. Σύμφωνα με τις αρχές, είναι υπό κράτηση ένας ύποπτος και έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο μαζί με τους δυο επιπλέον τραυματίες αστυνομικούς. Παράλληλα, συνεχίζονται οι συλλήψεις από την εισβολή των προηγούμενων ημερών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share