Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας Πετρ Κέλνερ!

Συνετρίβη το ελικόπτερό του!

29 Μαρτίου 2021 11:16
Πέθανε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας Πετρ Κέλνερ!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νεκρός βρέθηκε ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ, μετά από συντριβή ελικοπτέρου το Σάββατο στην Αλάσκα, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο όμιλος PPF. Θρήνος επικρατεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά τον χαμό γνωστής και αγαπημένης ηθοποιού.

Από το τραγικό δυστύχημα, πέρα από τον 56χρονο πλουσιότερο άνθρωπο της Τσεχίας, έχασαν τη ζωή τους άλλα τέσσερα άτομα. Ένας ακόμα Τσέχος πολίτης, δύο συνοδοί και ο πιλότος.

Από την πτώση του ελικοπτέρου υπάρχει ένας επιζών, ο οποίος έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Οι Αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

«Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια αναχώρησης του ελικοπτέρου για να μεταφέρει σκιέρ στην κορυφή του βουνού, από το οποίο θα κατέβαιναν. Η κηδεία του Κέλνερ θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο», τόνισε η Ίτκα Τκαντλέτσοβα, εκπρόσωπος του Ομίλου PPF.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Forbes, η περιουσία του Πετρ Κέλνερ υπολογίζεται στα 17,5 δισ. δολάρια. Ο δισεκατομμυριούχος δημιούργησε την περιουσία του μέσω του επενδυτικού του ομίλου PPF (Primary Privatization Fund) και μέσω μετοχών στoν τσέχικο τηλεοπτικό όμιλο Ο2, στην τράπεζα PPF και στον κλάδο του real estate.

Πέθανε ο  Πετρ Κέλνερ!
O Τσέχος μεγιστάνας Πετρ Κέλνερ

Ποιος ήταν ο Πετρ Κέλνερ

Ο Κέλνερ είχε γεννηθεί το 1964 σε μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα της χώρας του με την Γερμανία και την Τσεχία. Στη δεκαετία του 1990 ίδρυσε τον PPF ως μια επενδυτική εταιρεία με συνεταίρους για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της χώρας για την ιδιωτικοποίηση εκατοντάδων κρατικής ιδιοκτησίας εταιρειών.

Ο όμιλος PPF επεκτάθηκε στις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του εκτείνονται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2009 ίδρυσε με τη γυναίκα του, Ρενάτα Κελνέροβα, ένα φιλανθρωπικό οργανισμό με τον όμιλο PPF να δωρίζει μεγάλες ποσότητες υλικών στη διάρκεια της πανδημίας, μεταξύ των οποίων testing kits και μάσκες.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε αγοράσει την Central European Media Enterprises (CME) σε μια κίνηση, για την οποία εκφράστηκαν από διάφορες πλευρές επιφυλάξεις για το κατά πόσον η τηλεοπτική εταιρεία θα μπορούσε να διατηρήσει την ανεξαρτησία της.

Η CME διαχειρίζεται 30 τηλεοπτικούς σταθμούς στη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία κι είναι μια από τις μεγαλύτερες του είδους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ο Κέλνερ ήταν μια κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία στην τσεχική μετακομμουνιστική εποχή, με τον πλούτο του να υπολογίζεται σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share