Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεξικό: Σεισμός 5,7 Ρίχτερ - Ήχησαν προειδοποιητικές σειρήνες

Δεν προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές!

20 Μαρτίου 2021 09:45
Μεξικό: Σεισμός 5,7 Ρίχτερ - Ήχησαν προειδοποιητικές σειρήνες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (το πρωί ώρα Ελλάδας) στην πολιτεία Γκερέρο, δηλαδή στο δυτικό Μεξικό.

Συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε 59 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη Σαν Μάρκος, στην πολιτεία Γκερέρο. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο σεισμός δεν προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, ούτε θανάτους, τουλάχιστον με βάση όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ακαπούλκο, κοντά στο επίκεντρο, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός, εξωθώντας πολλούς από τους τουρίστες που παραθερίζουν εκεί να βγουν εσπευσμένα από τα ξενοδοχεία τους.

σεισμός στο Μεξικό

Σεισμός: Σε... πανικό οι τουρίστες - Τι είπε η δήμαρχος;

"Καταληφθήκαμε από πανικό. Δεν μπορούσα να βγω, η μια από τις κόρες μου έκανε μπάνιο", αφηγήθηκε η Βιρχίνια Ερνάντες, τουρίστρια στο Ακαπούλκο, σε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Ο σεισμός προκάλεσε νευρικές αντιδράσεις σε αρκετούς στην πρωτεύουσα, όπου η δόνηση δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή μεν, αλλά ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες.

"Έπειτα από υπέρπτηση με ελικόπτερο και επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, διαπιστώσαμε ότι δεν καταγράφηκε καμία ζημιά στην πόλη του Μεξικού", διαβεβαίωσε η δήμαρχος Κλαούδια Σέινμπαουμ μέσω Twitter. Δεκάδες κάτοικοι της κεντρικής συνοικίας Ντοκτόρες έσπευσαν να βγουν στο δρόμο, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο Μεξικό, με τη μακριά ακτογραμμή του στον Ειρηνικό Ωκεανό, καταγράφονται αρκετά συχνά ισχυροί σεισμοί. Τον Σεπτέμβριο του 2017 μια ισχυρή σεισμική δόνηση είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 370 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 7.000 κυρίως στην πρωτεύουσα. Το 1985, σεισμική δόνηση 8,2 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στο Μεξικό.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share