Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Χωρίς φόβο συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca - Ποια χώρα τους κάνει ακόμη

Που θα πάει όλο αυτό

19 Μαρτίου 2021 15:29
Κορωνοϊός: Χωρίς φόβο συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca - Ποια χώρα τους κάνει ακόμη

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται χωρίς φόβο οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca με την Αυστρία να είναι από τις χώρες που δεν είχε σταματήσει να τους κάνει.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία εξασφάλισε μία τεράστια συμφωνία με το εμβόλιο της το Sputnik V και ειδικά με την παραγωγή των δόσεων της.

Μεγάλες αποκαλύψεις με το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Η Αυστρία συνεχίζει τους εμβολιασμούς

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανακοίνωσε τη συνέχιση της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca χωρίς αλλαγές στην Αυστρία μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, καθώς άλλωστε δεν είχε ανασταλεί η χρήση του στη χώρα.

Με βάση την αξιολόγηση του EMA, συνιστάται η συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού αμετάβλητα, καθώς το εμβόλιο δεν σχετίζεται με αύξηση του συνολικού κινδύνου εμφάνισης θρόμβων αίματος (θρομβοεμβολικά επεισόδια), όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί.

Το εμβόλιο της AstraZeneca

«Τα οφέλη του εμβολίου στην καταπολέμηση της ακόμη διαδεδομένης απειλής της COVID-19 εξακολουθούν να υπερτερούν του κινδύνου εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών. Δεν υπάρχει ένδειξη προβλήματος με οποιαδήποτε παρτίδα του εμβολίου ούτε με κάποιο συγκεκριμένο τόπο παραγωγής”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Αυστριακή Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, το εμβόλιο της Astra­Ze­ne­ca δεν σχετίζεται με αύξηση του συνολικού κινδύνου θρόμβων αίματος.

Σε γυναίκες κάτω των 55 ετών υπάρχει ένδειξη πολύ χαμηλού κινδύνου (λιγότερο από 1: 100.000) μιας σπάνιας μορφής διαταραχών πήξης με θρόμβους αίματος μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 και αυτό πρέπει να επισημαίνεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης πριν από τον εμβολιασμό, επισημαίνεται.

Κορωνοϊός: Ραγδαίες οι εξελίξεις με το εμβόλιο της Abdala - Τι γίνεται με τις δοκιμές

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την παραγωγή των εμβολίων στην Κούβα και ειδικά με το Abdala όπου γίνονται δοκιμές για αυτό.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που θα συνεχίσουν τους εμβολιασμούς με τις δόσεις των εμβολίων της AstraZeneca.

Δύσκολη η κατάσταση.

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της Abdala

Οι εποπτικές αρχές της Κούβας ενέκριναν χθες Πέμπτη την έναρξη της Φάσης 3 της κλινικής δοκιμής του δεύτερου υποψηφίου εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, καθώς η Αβάνα συνεχίζει τον αγώνα δρόμου στον οποίο έχει αποδυθεί με σκοπό να ανοσοποιήσει μέσα στη χρονιά όλο τον πληθυσμό της χώρας, να ελέγξει το σοβαρότερο ξέσπασμα της πανδημίας που έχει αντιμετωπίσει από την εκδήλωσή της πέρυσι και πιθανόν να εξασφαλίσει έσοδα από την πώλησή του στο εξωτερικό.

Το νησί της Καραϊβικής υπό κομμουνιστική κυβέρνηση, που έχει μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη και στην εξαγωγή εμβολίων, συγκαταλέγεται στα λιγοστά πλέον κράτη της περιφέρειας όπου δεν έχει αρχίσει ακόμα εκστρατεία ανοσοποίησης για τον νέο κορωνοϊό, καθώς η κυβέρνηση βασίζεται στα δικά της υποψήφια εμβόλια.

Αυτόν τον μήνα, η Αβάνα άρχισε την φάση των κλινικών δοκιμών του πιο προχωρημένου πειραματικού εμβολίου, που έχει βαπτιστεί Soberana 02 («εθνική κυριαρχία 02»), αντανακλώντας την αίσθηση εθνικής υπερηφάνειας για την αυτάρκεια της χώρας στο πεδίο της υγείας, παρά το εμπάργκο των ΗΠΑ, που επιβάλλεται εδώ και δεκαετίες.

Χθες Πέμπτη, ο εποπτικός φορέας της Κούβας έδωσε το πράσινο φως για να αρχίσει η φάση των κλινικών δοκιμών και του εμβολίου Abdala, όνομα που παραπέμπει σ’ ένα ποίημα που έγραψε τον 19ο αιώνα ο ήρωας της ανεξαρτησίας της Κούβας, ο Χοσέ Μαρτί.

Όπως και το Σομπεράνα 02, το Αμπντάλα στοχεύει την πρωτεΐνη-ακίδα του νέου κορωνοϊού.

Συνεχίζονται οι δοκιμές.

Οι εθελοντές και η ολοκλήρωση της μελέτης

Οι αρχές σκοπεύουν να στρατολογήσουν περίπου 48.000 εθελοντές μεταξύ 19 και 80 ετών σε ανατολικές επαρχίες της Κούβας για την τυχαιοποιημένη δοκιμή του εμβολίου, που χορηγείται σε τρεις δόσεις, από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία για τις κλινικές δοκιμές.

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο και οι πρώτες επιστημονικές δημοσιεύσεις αναμένονται τον Αύγουστο.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ λέει πως σκοπεύει να ανοσοποιήσει όλο τον πληθυσμό μέσα στη χρονιά. Επικριτές της όμως αντιτείνουν ότι η ανάπτυξη εμβολίων ενέχει μεγάλο βαθμό ρίσκου και ότι θα όφειλε να έχει αγοράσει ήδη εγκεκριμένα σε άλλα κράτη, ιδίως για να προστατεύσει τις ομάδες υψηλού κινδύνου, αντί να περιμένει τα αποτελέσματα των δοκιμών των κουβανικών υποψήφιων εμβολίων.

Η Κούβα έχει βρεθεί αντιμέτωπη τους τελευταίους μήνες με το χειρότερο ξέσπασμα της πανδημίας από πέρυσι, κάτι που αποδίδεται στο άνοιγμα των συνόρων της στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Η νήσος των 11 εκατ. κατοίκων καταγράφει από 600 ως 1.000 μολύνσεις την ημέρα, αριθμούς πολύ πιο υψηλούς από τους μονοψήφιους που ανακοίνωνε για μεγάλο μέρος του 2020· πάντως ο απολογισμός της πανδημίας (384 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 64.414 κρουσμάτων του SARS-CoV-2) παραμένουν πολύ κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά κεφαλή.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share