Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Γυναίκα "έχασε" τη ζωή της αφότου έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

Μετά από μία εβδομάδα

18 Μαρτίου 2021 22:12
Κορωνοϊός: Γυναίκα

Κορωνοϊός: Τις τελευταίες μέρες έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca και συγκεκριμένα από θρομβώσεις μέχρι και θανάτους.

Σημειώνεται ότι ξεκινούν και πάλι οι διαδικασίες των εμβολιασμών σε δύο χώρες με τις δόσεις της AstraZeneca παρά τα θέματα και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.

Δύσκολη η κατάσταση.

Κορωνοϊός: Ο θάνατος της γυναίκας έπειτα από τον εμβολιασμό της

Συναγερμός σήμανε στη Σουηδία όπου μία γυναίκα φαίνεται πως απεβίωσε μετά από τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Συγκεκριμένα η γυναίκα ήταν αρκετά υγιής στον οργανισμός της όμως σύμφωνα με την Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων έχασε σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου τη ζωή της.

“Αυτή είναι μια περίπτωση θρόμβων αίματος στις αρτηρίες και στις φλέβες και μεγάλης αιμορραγίας, δηλαδή η σπάνια διαταραχή στην οποία εστιάζει η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)”, δήλωσε η Βερόνικα Άρθουρσον, επικεφαλής ασφάλειας φαρμάκων στη Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων.

Απεβίωσε η γυναίκα.

Η ανακοίνωση της Στοκχόλμης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Η Στοκχόλμη ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα παρατείνει την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα ότι παραμένει πεπεισμένος πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενων κινδύνων, μετά την έρευνα σε σχέση με αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια που ώθησαν περισσότερες από 12 χώρες να αναστείλουν τη χρήση του.

Κορωνοϊός: Υγειονομικός υπάλληλος βρίσκεται σε κώμα αφότου έλαβε την δόση του εμβολίου της AstraZeneca

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται τα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca διότι παρουσιάστηκε ένα ακόμη περιστατικό σχετικά με αυτό στη Γεωργία με το θύμα να είναι ένας υγειονομικός υπάλληλος.

Σημειώνεται ότι κρίσιμη είναι η κατάσταση με τα μεταλλαγμένα κρούσματα και ειδικότερα με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος το οποίο ανησυχεί αρκετά τους επιστήμονες.

Δύσκολα τα πράγματα με το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται τα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca

Το εμβόλιο της AstraZeneca τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ένα ακόμη και αυτή τη φορά στη Γεωργία.

Συγκεκριμένα ένας 27χρονος υγειονομικός υπάλληλος έπεσε σε κώμα, λίγο μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Σύμφωνα με το μέσο Rustavi 2 που επικαλείται μαρτυρίες γιατρών, η κατάσταση υγείας του εργαζόμενου νοτιοδυτικά της πόλης Αχαλτσίχ είναι σοβαρή.

Μάλιστα, επικράτησε πανικός στους συγγενείς του νεαρού, που έσπασαν το τζάμι του παραθύρου στο κέντρο υγείας μετά το περιστατικό, ενώ και η αστυνομία έχει σπεύσει έφτασε στο σημείο.

Δυσκολεύει η κατάσταση με το εμβόλιο.

Πότε ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Γεωργία

Η Γεωργία άρχισε να εμβολιάζει τους πρώτους της γιατρούς κατά της COVID-19 νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αφότου έλαβε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από περιστατικά θρόμβωσης που καταγράφηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου, αρκετές χώρες ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share