Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απεβίωσε ο "εχθρός" του James Bond, Yaphet Kotto

Είχε παίξει πλάι στον Roger Moore στο "Live and Let Die"

16 Μαρτίου 2021 15:54
Απεβίωσε ο

Θάνατος: Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο διότι "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Γιάφετ Κόττο, ο οποίος ήταν απόγονος βασιλικής οικογένειας.

Σημειώνεται ότι ανακοινώθηκε ο θάνατος του μεγάλου σχολιαστή των GranPrix της Φόρμουλα 1 στη Μεγάλη Βρετανία, Murray Walker.

Πέθανε ο ηθοποιός.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο "κακός" Yaphet Kotto

Ο ηθοποιός Γιάφετ Κόττο είχε σημειώσει ένα μεγάλο επίτευγμα στην καριέρα του όπου και ήταν γνωστός από αυτό όταν είχε την ευκαιρία να ενσαρκώσει έναν από τους "εχθρούς" του James Bond στη μεγάλη οθόνη και συγκεκριμένα στην ταινία "Live and Let Die" του 1973.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Γιάφετ Κόττο "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο ίδιος ήταν ένας από τους λίγους μαύρους ηθοποιούς της γενιάς του που κατόρθωσε να «σπάσει» τα στερεότυπα στη βιομηχανία του Χόλιγουντ και σύμφωνα με τους New York Times ήταν απόγονος βασιλικής οικογένειας του Καμερούν και είχε αποκτήσει έξι παιδιά.

Η σύζυγός του, Τέσα Σίναχον (Thessa Sinahon) έγραψε για τον θάνατό του σε ανάρτηση της στο Facebook: «Έπαιξες τον κακό σε πολλές ταινίες σου αλλά για μένα, και για αρκετούς άλλους ανθρώπους, ήσουν ένας πραγματικός ήρωας. Ένας καλός άνθρωπος, ένας καλός πατέρας, ένας καλός σύζυγος και ένας πραγματικά αξιοπρεπής άνθρωπος...».

Απεβίωσε ο ηθοποιός.

Η καριέρα του ηθοποιού

Ο Γιάφετ Κότο είχε γεννηθεί στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης το 1939 και είχε κάνει το ντεμπούτο του στο θέατρο παίζοντας Οθέλλο, ενώ κατόρθωσε να παίξει και στο Μπρόντγουεϊ. Μετά τον ρόλο του στον Τζέιμς Μποντ εμφανίστηκε στην τηλεόραση, σε διάσημες σειρές όπως «Χαβάη 5-0» και «The Big Valley», ενώ ο άλλος γνωστός κινηματογραφικός του ρόλος ήρθε το 1979, με το «Alien» του Ρίντλεϊ Σκοτ. Είχε επίσης εμφανιστεί στις σειρές «Νόμος και Τάξη» και «The Wire».

Πέθανε ο θρύλος της πυγμαχίας Μάρβιν Χάγκλερ

Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο «Marvelous» Μάρβιν Χάγκλερ, ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών. Η σύζυγός του ανακοίνωσε το θάνατό του μέσα από το Facebook γράφοντας τα ακόλουθα:

«Λυπάμαι που κάνω μία τόσο στενάχωρη ανακοίνωση. Σήμερα, δυστυχώς, ο αγαπημένος μου σύζυγος "Marvelous" Μάρβιν κατέληξε ξαφνικά στο σπίτι. Η οικογένειά μας ζητάει να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Με αγάπη». Ωστόσο θρήνο προκαλεί και ο χαμός του δημιουργού της κασέτας Λού Όττενς

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν και αρκετοί μποξέρ, όπως ο πρωταθλητής Όσκαρ ντε λα Χόγια που τον αποχαιρέτησε γράφοντας:

«Λυπήθηκα τόσο όταν άκουσα για τον θάνατο του "Marvelous" Μάρβιν Χάγκλερ. Ένας από τους καλύτερους». Ο Μάρβιν Χάγκλερ ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία μεσαίων βαρών.

Κατά την καριέρα του, κατέκτησε 62 νίκες ενώ είχε και τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Μάλιστα, οι 52 εκ των 62 νικών ήταν νοκ-άουτ, όπως μεταδίδει το CNNi. To 1993, μάλιστα, τιμήθηκε και εντάχθηκε στο International Boxing Hall of Fame.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share