Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αυξημένος ο κίνδυνος θανάτου κατά 60% από την βρετανική μετάλλαξη

Τι έδειξε νέα έρευνα

15 Μαρτίου 2021 17:36
Κορωνοϊός: Αυξημένος ο κίνδυνος θανάτου κατά 60% από την βρετανική μετάλλαξη

Κορωνοϊός: Δύσκολη φαίνεται να είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να αποτελεί μεγάλο κίνδυνο η μετάλλαξη του ιού που έχει προέλθει από την Βρετανία.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία φαίνεται πως έβαλε "φρένο" στους εμβολιασμούς με την χρήση δόσεων της AstraZeneca λόγω των περιστατικών θρομβώσεων.

Δύσκολη η κατάσταση με τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Η πιθανότητα κινδύνου με την βρετανική μετάλλαξη

Η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού πιθανώς σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νίκολας Ντέιβις της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους περιοδικό “Nature”, κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αναλύοντας τα αποτελέσματα άνω των 2,2 εκατομμυρίων θετικών τεστ κορωνοϊού και σχεδόν 17.500 θανάτων λόγω Covid-19 στην Αγγλία μεταξύ Σεπτεμβρίου 2020-Φεβρουαρίου 2021. Από τα τεστ στην κοινότητα, ήταν δυνατό για τα μισά (51%) να διαπιστωθεί η παρουσία ή η απουσία της βρετανικής παραλλαγής, εξαιτίας συγκεκριμένων μεταλλάξεων στο γονίδιο της πρωτεΐνης-ακίδας του ιού.

Αυξημένος ο κίνδυνος.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι στη βρετανική παραλλαγή ο κίνδυνος θανάτου των ασθενών είναι κατά περίπου 55% μεγαλύτερος σε σχέση με όσους μολύνονται από τις προηγούμενες παραλλαγές του SARS-CoV-2. Αυτό εκτιμάται ότι συνεπάγεται μια αύξηση του απόλυτου κινδύνου θανάτου ενός άνδρα 55 έως 69 ετών από 0,6% σε 0,9% (δηλαδή σχεδόν μία πιθανότητα στις 100) κατά τις επόμενες 28 μέρες μετά από το αρχικό θετικό διαγνωστικό τεστ.

Κάνοντας κάποιες προσαρμογές στις αρχικές εκτιμήσεις τους, οι ερευνητές κατέληξαν στην εκτίμηση ότι η βρετανική παραλλαγή αυξάνει κατά 61% τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19.

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο Sputnik-V στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κορωνοϊός: Μεγάλες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το κορωνοϊό και ειδικά με το εμβόλιο όπου η Ρωσία εξασφάλισε μεγάλη συμφωνία με την ΕΕ για την παραγωγή του Sputnik-V.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η γυναίκα που απεβίωσε από θρόμβωση είχε εμφανίσει "ιδιαίτερα ασυνήθιστα" συμπτώματα από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ποια ήταν η συμφωνία που έγινε.

Κορωνοϊός: Η συμφωνία της Ρωσίας με την ΕΕ

Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθαν σε συμφωνία με τη Ρωσία για παραγωγή των εμβολίων του Sputnik V κατά του κορωνοϊού.

Το ρωσικό Ταμείο άμεσων επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταλήξει σε συμφωνίες παραγωγής του εμβολίου κατά της Covid-19 Sputnik V «με εταιρείες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», εν αναμονή της έγκρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσουμε να προμηθεύουμε την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά με το Sputnik-V μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share