Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο Sputnik-V στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Μεγάλη η συμφωνία της Ρωσίας

15 Μαρτίου 2021 13:55
Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο Sputnik-V στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κορωνοϊός: Μεγάλες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το κορωνοϊό και ειδικά με το εμβόλιο όπου η Ρωσία εξασφάλισε μεγάλη συμφωνία με την ΕΕ για την παραγωγή του Sputnik-V.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η γυναίκα που απεβίωσε από θρόμβωση είχε εμφανίσει "ιδιαίτερα ασυνήθιστα" συμπτώματα από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ποια ήταν η συμφωνία που έγινε.

Κορωνοϊός: Η συμφωνία της Ρωσίας με την ΕΕ

Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθαν σε συμφωνία με τη Ρωσία για παραγωγή των εμβολίων του Sputnik V κατά του κορωνοϊού.

Το ρωσικό Ταμείο άμεσων επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταλήξει σε συμφωνίες παραγωγής του εμβολίου κατά της Covid-19 Sputnik V «με εταιρείες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», εν αναμονή της έγκρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσουμε να προμηθεύουμε την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά με το Sputnik-V μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ.

Κορωνοϊός: Εξηγήσεις έδωσε η AstraZeneca για τις θρομβώσεις που παρουσιάστηκαν μετά τον εμβολιασμό

Κορωνοϊός: Μεγάλο πανικό έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες το γεγονός ότι έχουν παρουσιαστεί θρομβώσεις σε άτομα που εμβολιάστηκαν με τις δόσεις της AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι στην Ιρλανδία σταμάτησε άμεσα η χορήγηση των δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca λόγω των περιστατικών που έχουν εμφανιστεί.

Δόθηκαν απαντήσεις για το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Η απάντηση της AstraZeneca

Θέση για το θέμα των θρομβώσεων μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πήρε η AstraZeneca καθησυχάζοντας τους πάντες.

Η AstraZeneca Plc ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε έλεγχο σε ανθρώπους που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιό της κατά της Covid-19, ο οποίος έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιματικών θρόμβων.

Ο έλεγχος κάλυψε 17 εκατομμύρια εμβολιασμένους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Προσεκτικός έλεγχος όλων των διαθέσιμων δεδομένων ασφάλειας περισσότερων των 17 εκατομμυρίων εμβολιασμένων ατόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία αυξημένου κινδύνου πνευμονικής εμβολής, εν των βάθει φλεβικής θρόμβωσης ή θρομβοκυτταροπενίας σε οποιαδήποτε καθορισμένη ηλικιακή ομάδα, φύλο, παρτίδα (εμβολίων) ή σε οποιαδήποτε χώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της AstraZeneca Plc.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share