Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Κορωνοϊός: Έδωσε το μεγάλο "ναι" η Κομισιόν για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Πότε θα ξεκινήσει η χορήγηση του

11 Μαρτίου 2021 18:36
Κορωνοϊός: Έδωσε το μεγάλο

Κορωνοϊός: Μεγάλες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson όπου από ότι φαίνεται πήρε το "πράσινο φως" από την Κομισιόν ενώ πριν λίγες ώρες είχε εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Σημειώνεται ότι μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη έδειξε ότι μπορεί να είναι περιττή η δεύτερη δόση του εμβολίου για όσους έχουν περάσει τον ιό.

Δόθηκε έγκριση για το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Η έγκριση του εμβολίου από την Κομισιόν

Πράσινο φως δόθηκε πριν από λίγο και την Κομισιόν για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια έρχονται στην αγορά. Μόλις εγκρίναμε τη χρήση του εμβολίου Johnson & Johnson στην ΕΕ, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων» δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και προσέθεσε: «Με τον αριθμό των δόσεων που παραγγείλαμε, θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε έως και 200 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ».

Παράλληλα η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε: «Τέσσερα εμβόλια είναι τώρα διαθέσιμα για πολίτες στην Ευρώπη και όχι μόνο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εταιρεία για να διασφαλίσουμε ότι οι παραδόσεις θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλές».

Κορωνοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με την παραγωγή νέων δόσεων του εμβολίου της Pfizer - Πόσες αναμένεται να κατασκευαστούν

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εξελίξει με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο όπου εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει η χορηγία του εμβολίου για να αρχίσει η ανοσία σε λίγο καιρό.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ήδη σχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς που θα γίνουν μέχρι τον Μάϊο αλλά και ποιες ομάδες είναι να ακολουθήσουν.

Συγκεκριμένα η Pfizer δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να αυξήσει και άλλο τις δόσεις της με τον αριθμό να φτάνει μέχρι και τις 3 δισεκατομμύρια.

Παραπάνω δόσεις από την Pfizer.

Κορωνοϊός: Η παραγωγή και άλλων δόσεων

Η BioNTech μπορεί να έχει τη δυνατότητα να παραγάγει 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξε με την Pfizer το ερχόμενο έτος σύμφωνα με το Bloomberg News, επικαλούμενο συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Μολονότι η BioNTech θα μπορούσε κατ’ αρχήν να αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα, αυτό εξαρτάται από την ζήτηση και παράγοντες, όπως η ανάγκη για επιπρόσθετη ώθηση των εμβολιασμών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ουγούρ Σαχίν στο Bloomberg News.

Η Pfizer ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι στοχεύει να παρασκευάσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός το 2021.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share