Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Έλαβε το "πράσινο φως" το εμβόλιο της AstraZeneca για την χορηγία σε άνω των 65 ετών άτομα

Προχωρούν οι διαδικασίες

8 Μαρτίου 2021 16:48
Κορωνοϊός: Έλαβε το

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο όπου αρκετές χώρες έχουν ξεκινήσει του εμβολιασμούς ώστε να αρχίσει η ανοσία σε λίγο καιρό.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσει να εκδίδεται το πιστοποιητικό εμβόλιο για όσους έχουν ήδη κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Συγκεκριμένα δόθηκε το "πράσινο φως" στο εμβόλιο της AstraZeneca για να ξεκινήσει η χορηγία σε άτομα που είναι άνω των 65 ετών.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις με το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Ειδικότερα το πράσινο φως άναψε το βράδυ της Κυριακής η εθνική επιτροπή εμβολιασμών για να μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 65 και στη χώρα μας, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open.

Η χθεσινή σύσκεψη ήταν έκτακτη, ξεκίνησε γύρω στις 19:00 το απόγευμα, διήρκεσε αρκετές ώρες και οι επιστήμονες είδαν αναλυτικά τα νέα δεδομένα: μια μελέτη από τη Γερμανία αλλά και τι γίνεται στις χώρες που χρησιμοποιούν το εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65.

Έτσι οι επιστήμονες αποφάσισαν να πουν το ναι, κάτι που βοηθάει το πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρα μας με δεδομένο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Μάιο να έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες.

Εγκρίθηκε το εμβόλιο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η χώρα μας αναμένεται να λάβει εντός του Μαρτίου 600.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca ενώ μέσα στον Απρίλιο αναμένονται 1 εκατ. δόσεις εμβολίου από τη Pfizer και 400.000 δόσεις από τη Johnson & Johnson.

Να σημειωθεί ότι έως τις 25 Μαρτίου στη χώρα μας θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι (και με τις δυο δόσεις) περίπου ένα εκατ. άνθρωποι ενώ έως τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 60 ετών τουλάχιστον με μια δόση.

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα ραντεβού για τους 65-69 και 70-74 ετών καθώς και για 300.000 άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας.

Δείτε το βίντεο:

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share