Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει 7χρονη! Πουλάει λεμονάδες για να κάνει επέμβαση εγκεφάλου (Video)

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η ιστορία της Λίζα Σκοτ που αγωνίζεται για τη σωτηρία της

6 Μαρτίου 2021 21:16
Συγκλονίζει 7χρονη! Πουλάει λεμονάδες για να κάνει επέμβαση εγκεφάλου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονίζει μια 7χρονη που πουλάει λεμονάδες για να κάνει επέμβαση εγκεφάλου! Η Λίζα Σκοτ, 7 ετών, έφτιαξε έναν πάγκο για να προσφέρει φυσική λεμονάδα στους πελάτες του μικρού φούρνου της μητέρας της το περασμένο καλοκαίρι με στόχο να μαζέψει χρήματα για να αγοράσει παιχνίδια.

Άνοιξη πια, η μικρή συνεχίζει να είναι μια σκληρά εργαζόμενη Αμερικανίδα, προκειμένου όμως τα χρήματα που θα συγκεντρώσει να πάνε σε έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό, μια εγχείριση στον εγκέφαλο της.

Τον περασμένο μήνα, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια σειρά από επιληπτικές κρίσεις, που άρχισε να έχει το παιδί προκαλούνταν από εγκεφαλικές δυσπλασίες, οι οποίες χρειάζονταν διόρθωση, γι’ αυτό και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όπως εξήγησε στο Associated Press η μητέρα της, Ελίζαμπεθ Σκοτ.

Πάντα πρόθυμη να βοηθήσει η Λίζα με το επιχειρηματικό δαιμόνιο θέλησε και εκείνη να συνεισφέρει στη συγκέντρωση του ποσού που πρέπει να πληρώσει η οικογένειά της για την επέμβαση.

Τοποθετημένος κοντά στο ταμείο του φούρνου, Savage’s Bakery στο προάστιο του Μπέρμινχαμ, ο πάγκος της 7χρονης έχει λαμπερό ροζ και κίτρινο χρώμα.

Εκτιμώντας την προσπάθεια της και θέλοντας να βοηθήσουν στη γοργή επίτευξη του στόχου της, οι πελάτες της αφήνουν πολλά περισσότερα από ένα τέταρτο του δολαρίου που κοστίζει ένα ποτήρι από την υπέροχη σπιτική λεμονάδα της.

«Έχω ένα χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων και ένα των 50 και ένα των 10 και ένα των 5 και ένα των 100», δήλωσε η Λίζα την Τρίτη, μετρώντας τις δωρεές που είχε λάβει εκείνο το πρωί.

Η Λίζα βρισκόταν ακόμη στο νοσοκομείο όταν έπαθε δύο σοβαρές κρίσεις και της ήρθε η ιδέα να βοηθήσει, είπε η μητέρα της. «Της είπα: Δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό», σημείωσε η Ελίζαμπεθ για να προσθέσει πως η ίδια μεγαλώνει μόνη της τα δύο παιδιά της.

Η Λίζα πάντως ήθελε να βοηθήσει και έκανε τη σκέψη της πραγματικότητα. Μέσα σε λίγες μέρες μάζεψε περισσότερες από 12.000 δολάρια, σχεδόν όλα από δωρεές.

Η ιστορία της Λίζα έχει συγκινήσει πολλούς με τους περισσότερους να έχουν εξοργιστεί από το γεγονός ότι ένα παιδί που θα χειρουργηθεί στον εγκέφαλο νιώθει την ανάγκη να μαζέψει χρήματα.

Η ιστορία αποτελεί ένα ακόμη σημάδι ότι το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ παραμένει ανεπαρκές για το σύνολο των Αμερικανών πολιτών που αφήνει ανοχύρωτους απέναντι σε προβλήματα υγείας.

Φίλοι, συγγενείς πάντως και άλλοι πολλοί αναπληρώνουν αυτό το κενό έχοντας δωρίσει περισσότερες από 300.000 δολάρια για τη Λίζα αμέσως μόλις έμαθαν την ιστορία της. Ενώ, μια 5χρονη που βρίσκεται σε τελικό στάδιο εκπλήρωσε τη μεγαλύτερη ευχή της.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share