Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Πέθανε ο πρώην μαφιόζος - αφεντικό της οικογένειας Γκαμπίνο, Πίτερ Γκότι

Μέσα στις φυλακές της Βόρειας Καρολίνα

26 Φεβρουαρίου 2021 19:50
Πέθανε ο πρώην μαφιόζος - αφεντικό της οικογένειας Γκαμπίνο, Πίτερ Γκότι
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Θάνατος: Απεβίωσε μέσα στις φυλακές της Βόρειας Καρολίνα ο πρώην μαφιόζος και αφεντικό της οικογένειας Γκαμίνο, ο Πίτερ Γκότι.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Ραφαέλε Κούτολο που ήταν ο πανίσχυρος νονός της ναπολιτάνικης μαφίας «Καμόρα».

Συγκεκριμένα σε ηλικία 81 ετών απεβίωσε ο πρώην μαφιόζος Πίτερ Γκότι που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών το 2003.

'Έφυγε' από τη ζωή ο Πίτερ Γκότι.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Πίτερ Γκότι

Ειδικότερα ο βαρόνος του οργανωμένου εγκλήματος στις ΗΠΑ και αδιαφιλονίκητο άλλοτε αφεντικό του συνδικάτου των Gambino πέθανε σε ηλικία 81 ετών μέσα στις φυλακές της Βόρειας Καρολίνα.

Ο αδερφός του προβεβλημένου «νονού των νονών» John Gotti, γνωστού και ως «Dapper Don», είχε καταδικαστεί το 2003 σε κάθειρξη 25 ετών για μια σειρά από βαριά αδικήματα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο «νονός» πέθανε από φυσικά αίτια στο κελί του. Γέννημα θρέμμα του Μπρονξ της Νέας Υόρκης, ο Gotti ήταν ήδη 17 χρόνια στη φυλακή και προσπαθούσε τελευταία να αποφυλακιστεί πρόωρα, παραθέτοντας ως λόγο την κακή του υγεία.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο παλιός μαφιόζος και έμπιστος του John Gotti, Lewis Kasman, στο AP, ο Peter Gotti έπασχε από προβλήματα στον θυρεοειδή και δεν έβλεπε πια από το ένα μάτι.

«Ανησυχούμε αλήθεια πως θα πεθάνει τώρα, το νιώθει πως θα πεθάνει», είχε γράψει ο δικηγόρος του James Craven τον Δεκέμβριο του 2019 στην εισαγγελία, προσπαθώντας από τότε να τον βγάλει από τη φυλακή.

Πέθανε ο μαφιόζος Πίτερ Γκότι.

Ο Kasman τον περιέγραψε ως έναν «νοικοκύρη άντρα που δεν άφηνε τον τίτλο του να κάνει κουμάντο». Και επειδή ήταν τόσο καλός, λέει πάντα ο Kasman, δεν ήταν ο κατάλληλος για να ηγηθεί της εγκληματικής φαμίλιας των Gambino.

«Ήθελε να κάνει ό,τι και ο αδερφός του, έχοντας ένα δύσκολο έργο. Πολλοί μαφιόζοι στράφηκαν εναντίον του επειδή δεν ήταν ισχυρό αφεντικό. Η οικογένεια των Lucchese τον ποδοπάτησαν».

Ο Peter Gotti ήταν ο ισχυρός άντρας των Gambino από το 1999-2002, όταν ο μικρότερος αδερφός του, John, μπήκε στη φυλακή για φόνους και εκβιασμούς.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share