Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Συναγερμός από τους επιστήμονες για την βρετανική μετάλλαξη του ιού - Νέα αύξηση σε μικρότερες ηλικίες

Καλά πάει και αυτό

26 Φεβρουαρίου 2021 17:00
Κορωνοϊός: Συναγερμός από τους επιστήμονες για την βρετανική μετάλλαξη του ιού - Νέα αύξηση σε μικρότερες ηλικίες
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι σε τραγική κατάσταση με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι στις 11 Μαρίου αναμένει η Johnson & Johnson να παρθεί η έγκριση για την χορήγηση του εμβολίου της στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα οι Γερμανοί επιστήμονες σημείωσαν ότι γίνεται σοβαρότερη η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού στον κόσμο αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων σε μικρές ηλικίες.

Αυξάνεται στις μικρές ηλικίες.

Κορωνοϊός: Η ανησυχητική βρετανική μετάλλαξη

Ειδικότερα τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τον κορωνοϊό κρούουν οι Γερμανοί επιστήμονες. Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ έκανε λόγο για «σημαντικά δείγματα αλλαγής τάσης» της πανδημίας προς την επικράτηση του παραλλαγμένου στελέχους που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία και προειδοποίησε για τον κίνδυνο τρίτου κύματος, «εάν δεν προσέξουμε πάρα πολύ» κατά την χαλάρωση των περιορισμών.

«Αυτή είναι η τελευταία άνοιξη της πανδημίας» τόνισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με τον κορονοϊό ωστόσο ανέφερε πως «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε».

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων αφορά κυρίως μικρότερες ηλικίες, σημείωσε ο Βίλερ και πρόσθεσε ότι η παραλλαγή Β.1.1.7 είναι πολύ πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη «για όλες τις ηλικίες» σε σχέση με το βασικό στέλεχος του νέου κορωνοϊού και επανέλαβε ότι οι αποστάσεις και η τήρηση των κανόνων υγιεινής παραμένουν «το ισχυρότερο οπλοστάσιό μας». Ταυτόχρονα, γίνονται ήδη ορατά τα αποτελέσματα του εμβολιασμού του πληθυσμού, σημείωσε.

Μεγάλη αύξηση στις μικρές ηλικίες.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ακόμη ότι η ανθρωπότητα δεν θα καταφέρει να εξαλείψει τον κορωνοϊό. «Μπορούμε όμως να προστατευτούμε και να μάθουμε να ζούμε μαζί του – με τα εμβόλια και τα τεστ», πρόσθεσε και, ενόψει της «στρατηγικής ανοίγματος» που θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στις 3 Μαρτίου, προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μπούμε στο τρίτο κύμα της πανδημίας, «εάν δεν είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί». Αυτή, είπε, «είναι η τελευταία άνοιξη της πανδημίας, ας φερθούμε έξυπνα».

Ο Βίλερ κάλεσε ακόμη τους πολίτες να εμβολιάζονται και να μην αποφεύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο, όπως είπε, είναι εξίσου αποτελεσματικό με αυτά των άλλων εταιριών. «Μια μελέτη στην Σκωτία έδειξε ότι το εμβόλιο περιόρισε τις εισαγωγές στο νοσοκομείο κατά 94%. Αυτό είναι φανταστικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός λοιμωξιολόγος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share